Kraanwater in Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse of Aziatische landen vormt vaak al een probleem voor ons, omdat er bacteriën en virussen in circuleren waarvoor wij niet immuun zijn, maar de lokale bevolking wel
Volledig scherm
PREMIUM
Kraanwater in Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse of Aziatische landen vormt vaak al een probleem voor ons, omdat er bacteriën en virussen in circuleren waarvoor wij niet immuun zijn, maar de lokale bevolking wel © Shutterstock

Iets slecht gegeten op reis? “Spuitwater of ijskoud water drinken kan je maag en darmen nog meer irriteren”

Buikkrampen, diarree en/of braken... Tijdens de zomer verhoogt het risico dat je een voedselvergiftiging oploopt aanzienlijk. Kun je het voorkomen? En wat doe je als je ‘iets verkeerds’ hebt gegeten? Dirk Devroey, huisarts en professor huisartsgeneeskunde aan de VUB, weet raad.

 1. Optimisme, vriendschap en een propere sokkenlade: expert deelt de geheimen van lang en gelukkig leven
  PREMIUM

  Optimisme, vriend­schap en een propere sokkenlade: expert deelt de geheimen van lang en gelukkig leven

  Nooit eerder werden we zo oud als nu. Maar hoe zorg je ervoor dat je je op rijpere leeftijd nog goed voelt? De Canadese Marta Zaraska schreef er een boek over, ‘Growing Young: How Friendship, Optimism, and Kindness Can Help You Live to 100', en wij verzamelden haar belangrijkste tips. “Mensen denken ten onrechte dat ze drie keer per week naar de fitness moeten om gezond ouder te worden.”
 2. Wat is het effect van langdurig en veel alcohol drinken op ons lichaam?
  PREMIUM

  Wat is het effect van langdurig en veel alcohol drinken op ons lichaam?

  Eén op de vijf bestuurders in ons land denkt dat hij onder invloed nog achter het stuur kan kruipen, maar de politiek wil voorlopig niet weten van nultolerantie in het verkeer. Hoe komt het dat Belgen zo tolerant zijn voor alcohol in onze samenleving? En wat zijn de effecten van drinken op je lichaam, op de lange en korte termijn? Wanneer is alcoholschade onomkeerbaar? Professor huisartsengeneeskunde Bert Aertgeerts (KU Leuven) legt het helder uit.
 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 1. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud

 2. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?