Twee bewoners van het 'Orang-oetan Kingdom' in ZOO Planckendael: moeder Kila met haar zoon Ombak.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee bewoners van het 'Orang-oetan Kingdom' in ZOO Planckendael: moeder Kila met haar zoon Ombak. © Zoo Planckendael/Jonas Verhulst

ZOO Planckendael opent zaterdag ‘Orang-oetan Kingdom’: “Zien er heel schattig uit, maar deze ontsnappingskoningen zijn echte deugnieten”

MuizenZOO Planckendael heropent zaterdag zijn Aziatische serre. De vogels en nachtdieren maakten er plaats voor ‘Orang-oetan Kingdom’, met de rosse mensapen als de belangrijkste bewoners. Ze verblijven er in een Indonesische jungle, buiten zijn er verschillende eilanden voor hen. Volgens curator zoogdieren Sarah Lafaut zijn het echte ontsnappingskoningen. “We gaan er onze pere mee zien.”

  1. Bakker vernieuwde net eeuwenoude traditie … om dan te stoppen: “Wij vertrekken, wellicht naar het zuiden”
    PREMIUM
    Walem

    Bakker vernieuwde net eeuwenoude traditie … om dan te stoppen: “Wij vertrekken, wellicht naar het zuiden”

    Patisserie Dom in Walem houdt binnen afzienbare tijd op te bestaan. Ghisleen Rhezzal (41) en Wouter Dom (42) beslisten om hun bakkerij van de hand te doen. Nochtans bereikten ze net waar ze al die jaren naartoe hadden gewerkt: een bloeiende zaak om maat van de weekendgenieter. “Wij springen graag”, motiveren ze. Met de sluiting van Dom komt een einde aan een bakkerstraditie die al sinds 1783 bestaat.