Rechts de brandweerkazerne, links het stadsmagazijn.
Volledig scherm
Rechts de brandweerkazerne, links het stadsmagazijn. © Wannes Vansina

Zo ziet de nieuwe kazerne eruit

MECHELENDe bouw van de gloednieuwe brandweerkazerne met ernaast een stadsmagazijn start volgend jaar. De kazerne in de Dageraadstraat wordt afgebroken om plaats te maken voor onder andere een buurtpark. "Het stadsmagazijn in de Grote Nieuwedijkstraat gaan we verkopen", zegt schepen Backx.

 1. WK Wielrennen brengt verkeershinder maar ook feestje met zich mee: “Een eer dat het peloton door onze gemeente rijdt”
  Bonheiden

  WK Wielrennen brengt verkeers­hin­der maar ook feestje met zich mee: “Een eer dat het peloton door onze gemeente rijdt”

  Het peloton van het wereldkampioenschap wielrennen rijdt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september dwars door Bonheiden en Rijmenam en dit brengt enkele tijdelijke verkeersmaatregelen en hinder met zich mee. Op vrijdag wordt de Mechelsesteenweg-Dorp-Rijmenamseweg voor het eerst om 11 uur afgesloten voor kruisend verkeer. Op zondag plannen ze in Bonheiden een WK-feestje.
 2. Vernieuwde Proxy Delhaize heropent morgen: “Zelfs onze grotere parking zetten we open ten dienste van het dorp”
  Leest

  Vernieuwde Proxy Delhaize heropent morgen: “Zelfs onze grotere parking zetten we open ten dienste van het dorp”

  Georganiseerde chaos vandaag in en rond de Proxy Delhaize in de Dorpstraat in Leest. Medewerkers en externen waren de hele dag druk in de weer om de vernieuwde winkel klaar te stomen voor de opening donderdag. De zaak is de helft groter. “Maar we blijven een buurtsupermarkt, met nu ook parkeerruimte voor de school en de fanfare”, zegt uitbater Koen Asselman (49).
 3. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.