Restaurant Ember in kasteel Caputsteen. Souschef Arthur Doppee, chef en eigenaar Zino Jacobs en maître Michel Van der Wielen in de kruidentuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Ember in kasteel Caputsteen. Souschef Arthur Doppee, chef en eigenaar Zino Jacobs en maître Michel Van der Wielen in de kruidentuin. © Wannes Vansina

Zino Jacobs opent Ember in kasteel Caputsteen: “Heel persoonlijk project geworden”

MechelenKasteel Caputsteen leeft weer. Zino Jacobs (30) – zoon van betreurd horeca-icoon Jean-Pierre – houdt in het bijzondere decor momenteel testweken van Ember, een restaurant waar roken en grillen centraal staan. “Ik wil met dit heel persoonlijke project Mechelen opnieuw gastronomisch op de kaart zetten.”

 1. Man gearresteerd op Veemarkt: “Verwondde verplegers en verstoorde nadien de orde”
  Mechelen

  Man gearres­teerd op Veemarkt: “Verwondde verplegers en verstoorde nadien de orde”

  Politiezone Mechelen-Willebroek ging op zaterdagmorgen over tot een arrestatie op de Veemarkt. De persoon in kwestie had het afgelopen nacht, omstreeks 5 uur, bont gemaakt in het AZ Sint-Maarten. “Twee verplegers raakten daarbij lichtgewond”, bevestigt Dirk Van de Sande, perswoordvoerder van de zone. “De man, die met medische problemen kampt, mocht om half 7 beschikken uit het ziekenhuis, waarna hij huiswaarts keerde. Rond 9 uur vanmorgen verstoorde hij de orde op de Veemarkt, waar onze ploegen overgingen tot een arrestatie.” Later in de voormiddag werd de man overgebracht voor verzorging in het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.