De feiten speelden zich af in de woning van het koppel langs de Geerdegemstraat. Inzet: Paul V.K. (70) en zijn vrouw L. (73).
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in de woning van het koppel langs de Geerdegemstraat. Inzet: Paul V.K. (70) en zijn vrouw L. (73). © RV

Zeventiger blijft in de cel na moordpoging op vrouw (73)

MechelenDe raadkamer in Mechelen heeft de aanhouding van de 70-jarige Paul V.K. verlengd met één maand. De zeventiger zit sinds maandag in de cel nadat hij ‘s ochtends met een hamer op het hoofd van zijn vrouw sloeg. De vrouw werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar stelt het momenteel goed.

 1. Sebbe Augustijns (21) uit Kalmthout krijgt speelminuten in Eredivisie bij RKC Waalwijk: "Dit smaakt naar meer”

  Sebbe Augustijns (21) uit Kalmthout krijgt speelminu­ten in Eredivisie bij RKC Waalwijk: "Dit smaakt naar meer”

  Zijn officiële debuut maakte Sebbe Augustijns al op 28 oktober vorig jaar in het bekerduel tegen Cambuur, maar afgelopen week kreeg de defensieve middenvelder ook zijn eerste minuten in de Eredivisie. Zowel in de midweekwedstrijd tegen Heerenveen als afgelopen zondag tegen Willem II hield hij op het einde van de partij mee het slot op de deur en zorgde ervoor dat RKC Waalwijk telkens een belangrijk punt pakte in de strijd om het behoud.
 2. Man gearresteerd na aantreffen van fles lachgas
  Mechelen

  Man gearres­teerd na aantreffen van fles lachgas

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft een man opgepakt nadat er in zijn wagen een fles lachgas van 2,7 liter lag. De man liep tegen de lamp tijdens een politiecontrole. “Hij had van de onderzoeksrechter enkele voorwaarden opgelegd gekregen, waaronder het verbod op het gebruik van drugs”, verduidelijkt de politiezone. “Hij mocht de nacht doorbrengen in een politiecel en werd ter beschikking gesteld van het parket.” De fles lachgas werd tot slot in beslag genomen. Ook een tweede persoon werd opgesloten in een politiecel. Hij zou het te bont hebben gemaakt op straat nadat hij niet opgezet bleek te zijn met de controles. Tot slot werden er tijdens de controles nog 6 gram cannabis in beslag genomen.
 3. Duo steelt fiets: straf met uitstel
  Mechelen

  Duo steelt fiets: straf met uitstel

  Twee Algerijnen van 25 en 30 jaar oud zijn door de Mechelse rechter Erika Colpin veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 800 euro met uitstel. Het duo stond terecht voor de diefstal van een plooifiets aan het station en de diefstal van een zadel. Hiermee probeerden ze het slot van een andere fiets open te breken. Het duo betwistte de diefstallen niet. Ze vroegen enige mildheid. Een van hen verblijft illegaal in ons land. Hij vroeg om snel te worden vrijgelaten zodat hij terug naar thuisland kan keren. De rechtbank ging daar met het vonnis op in.
 1. OVAM Mechelen krijgt brief met hoge dosis rattenvergif: “Personeel krijgt psychologische bijstand”
  Play
  PREMIUM
  Mechelen

  OVAM Mechelen krijgt brief met hoge dosis rattenver­gif: “Personeel krijgt psychologi­sche bijstand”

  Het gebouw van OVAM in de Stationsstraat in Mechelen werd maandag volledig ontruimd. Een brief met wit poeder erin lag aan de basis. Terwijl de hulpdiensten een perimeter instelden en de politie een onderzoek opstartte naar de afzender, onderzocht de Civiele Bescherming het goedje. Het bleek te gaan om een hoge concentratie strychnine, of beter: rattenvergif.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis