De vertegenwoordigers van de Vlaamse bedrijven die zich SDG Pioneer mogen noemen.
Volledig scherm
De vertegenwoordigers van de Vlaamse bedrijven die zich SDG Pioneer mogen noemen. © Voka Mechelen-Kempen

Zes bedrijven gevierd als ‘SDG Pioneer’

Mechelen/Sint-Katelijne-Waver/WillebroekZes bedrijven uit de Mechelse regio mogen zich voortaan ‘SDG Pioneer’ noemen. Op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen dinsdag kregen ze die erkenning van de Verenigde Naties omdat ze gedurende drie jaar acties opzetten rond elk van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Gelegenheidscoach Marc Ghys en Racing Mechelen winnen topper tegen Lille in vijf dolle minuten (3-0): “Goed gevoetbald en maturiteit getoond”
  Voetbal derde nationale B

  Gelegen­heids­coach Marc Ghys en Racing Mechelen winnen topper tegen Lille in vijf dolle minuten (3-0): “Goed gevoetbald en maturiteit getoond”

  Dankzij drie goals in vijf minuten tijd verzekerde Racing Mechelen zich nog voor de rust van de zege in de topper tegen Lille. Maar de prestatie van de thuisploeg beperken tot diezelfde vijf minuten, zou de Mechelaars tekortdoen. De leider was doorlopend heer en meester en nam met een duidelijk statement revanche voor het debacle bij Wellen.