De vertegenwoordigers van de Vlaamse bedrijven die zich SDG Pioneer mogen noemen.
Volledig scherm
De vertegenwoordigers van de Vlaamse bedrijven die zich SDG Pioneer mogen noemen. © Voka Mechelen-Kempen

Zes bedrijven gevierd als ‘SDG Pioneer’

Mechelen/Sint-Katelijne-Waver/WillebroekZes bedrijven uit de Mechelse regio mogen zich voortaan ‘SDG Pioneer’ noemen. Op de Voka-Dag Duurzaam Ondernemen dinsdag kregen ze die erkenning van de Verenigde Naties omdat ze gedurende drie jaar acties opzetten rond elk van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

 1. Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”
  PREMIUM
  Mechelen

  Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”

  Meer dan tien jaar na zijn laatste soloalbum komt de Mechelse rapper Bas Maes (37) – beter bekend als Baz – met een nieuwe plaat: Schetsen. Het passievuur brandt weer even hard als in het begin van zijn carrière nu twintig jaar geleden, maar frustraties van een jongvolwassene maakten plaats voor onder meer ouderschap. Dat de fans hem binnenkort weer live aan het werk kunnen zien, hebben ze te danken aan … zijn kinderen.
 2. Pieter-Jan Vercammen en Hallaar veroveren periodetitel na ruime zege tegen Rijmenam (0-8): “En nu gaan we voor de titel”
  voetbal Antwerpen

  Pie­ter-Jan Vercammen en Hallaar veroveren periodeti­tel na ruime zege tegen Rijmenam (0-8): “En nu gaan we voor de titel”

  Na de zege van SC Duffel bij Schelle zaterdagavond (0-2) had KFC Molenzonen-Hallaar zijn lot nog steeds in eigen handen, maar als het de tweede periodetitel wilde pakken, was winnen van Rijmenam wel een must. Op basis van de stand niet de kwalijkste opdracht, Rijmenam telde amper zes punten, en ook in praktijk bleken de bezoekers een maatje te groot. Voor de rust al had Hallaar de schaapjes op het droge met een 0-5- voorsprong en na de pauze zetten Pieter-Jan Vercammen en zijn maats hun periodetitel nog wat glans bij, 0-8 werd het.