Marie schonk haar pispotje.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie schonk haar pispotje. © David Legreve

Zelfs Marie (3) helpt slachtoffers van watersnood: supporters KV Mechelen zamelen kleding, dekens en eten in

MechelenEen sfeergroep van KV Mechelen is vrijdagavond gestart met het inzamelen van hulpgoederen voor de slachtoffers van de overstromingen. Gedurig sleepten gulle gevers dozen en zakken aan met kleding, dekens en eten. “Voor de arme kindjes”, zegt kleine Marie (3), die ook haar steentje bijdroeg.

  1. GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkampioenschap' voor reddingsteams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”
    PREMIUM
    Mechelen

    GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkam­pi­oen­schap' voor reddings­teams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”

    Het GRIMP-team van Hulpverleningszone Rivierenland nam eerder deze maand deel aan GRIMP-Day in Namen. Zeg maar het wereldkampioenschap voor professionele reddingsteams. Een medaille zat er dit jaar niet in, maar de ervaring die de teamleden mee terug naar hun kazerne namen, was waardevoller dan het eremetaal. “Het niveau van onze jongens is een enorm pak gestegen”, vertelt hun teamchef Erik Van Campenhout.