Meer dan 700 kinderen van basisscholen Sint-Pieter, Lyceum en De Vlinder aangevuld met ouders en buurtbewoners voerden eind juni actie voor betere luchtkwaliteit. Ze vormden een lange mensenketting doorheen Nekkerspoel.
Volledig scherm
Meer dan 700 kinderen van basisscholen Sint-Pieter, Lyceum en De Vlinder aangevuld met ouders en buurtbewoners voerden eind juni actie voor betere luchtkwaliteit. Ze vormden een lange mensenketting doorheen Nekkerspoel. © David Legreve

Zelfs coalitie blijft verdeeld over LEZ

MECHELENIn 2020 krijgt Mechelen een lage-emissiezone (LEZ) en mogen vervuilende wagens bepaalde delen van de stad niet meer in. Dat is althans de doelstelling die het huidig stadsbestuur formuleerde, al blijkt er weinig animo voor te zijn. Enkel Vld-Groen-M+ is resoluut voor, de meeste andere partijen - zelfs de coalitiepartners - maken voorbehoud of zijn tegen.

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).