De vroegere Zara op de Bruul in Mechelen
Volledig scherm
De vroegere Zara op de Bruul in Mechelen © Google Maps

Zara verlaat Bruul met stille trom

MechelenMechelse fans van Zara zullen voortaan elders moeten gaan shoppen. De winkel in de Bruul sloot afgelopen vrijdag de deuren.

 1. Oplichter riskeert 12 maanden cel: “Hij heeft de ziekelijke neiging om mensen op te lichten”
  Mechelen

  Oplichter riskeert 12 maanden cel: “Hij heeft de ziekelijke neiging om mensen op te lichten”

  Twee slachtoffers van een oplichter uit de Kempen hebben zich maandag burgerlijke partij komen stellen. De man liet verstek gaan, maar werd door het parket omschreven als een man die constant mensen wil oplichten. “Hij heeft er een ziekelijke neiging voor, maar je kan het ook een businessplan noemen”, vertelde het parket. Bij één van de slachtoffers leasde hij een professionele printer, maar verkocht hij deze achter de rug van de leasingfirma. Er werd ook nooit voor betaald aan het Mechelse bedrijf. Hierop dienden zij in 2019 een klacht in met burgerlijke partij. Naast een celstraf van in totaal 12 maanden werd er ook nog een geldboete gevraagd die kan oplopen tot 2.800 euro.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.