De vroegere Zara op de Bruul in Mechelen
Volledig scherm
De vroegere Zara op de Bruul in Mechelen © Google Maps

Zara verlaat Bruul met stille trom

MechelenMechelse fans van Zara zullen voortaan elders moeten gaan shoppen. De winkel in de Bruul sloot afgelopen vrijdag de deuren.

 1. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterworkshops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterwork­shops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door

  De gezellige feestdagen zijn weer voorbij en voorlopig staat de zomer nog niet voor de deur. Je kan deze koude en natte dagen doorbrengen onder een dekentje voor de open haard of je kan ervoor kiezen om samen met je familie en vrienden de deur uit te gaan voor een leuke winterworkshop. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 activiteiten in Mechelen en omstreken kom jij ongetwijfeld de koude dagen door.
 2. Speelt Rapid Leest seizoen nog uit na bijgestuurde fusieplannen? “Duidelijke afspraken nodig”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Speelt Rapid Leest seizoen nog uit na bijgestuur­de fusieplan­nen? “Duidelijke afspraken nodig”

  Vorige week raakte bekend dat de nieuwe fusieclub VC Leest, die volgend seizoen ontstaat op de fundamenten van Rapid Leest en Leest United, slechts één seniorenelftal in competitie brengt... in vierde provinciale. Dat betekent dat Rapid Leest, in volle degradatiestrijd verwikkeld in eerste provinciale, het seizoen zonder concrete doelen uitspeelt. En dus is het nog maar de vraag of het zover nog komt?
 3. Ondanks pleidooi van verdediging krijgt man die voorwaarden niet naleefde een effectieve 800 euro
  Mechelen

  Ondanks pleidooi van verdedi­ging krijgt man die voorwaar­den niet naleefde een effectieve 800 euro

  Jordan B., een 22-jarige man uit Mechelen, moet voor 6 maanden naar de gevangenis. De twintiger werd eind 2021 opnieuw gedagvaard door het parket omdat hij zijn voorwaarden niet had nageleefd. “Nadat hij een probatie-opschorting had gekregen voor inbreuken op de wapenwet, pleegde hij opnieuw feiten”, luidde het op zitting. “Zo dook zijn naam twee keer op in een phishingdossier.” De Mechelaar kreeg hier recent nog celstraffen van 12 maanden en 4 jaar effectief voor. Het parket vorderde een effectieve celstraf van 6 maanden, de verdediging vroeg om daar niet in op in te gaan. Hierdoor zou zijn voorlopige vrijlating in oktober 2022 mogelijk in het gedrang komen. Na beraad ging de rechter daar niet op in. Ze veroordeelde de man tot een effectieve celstraf van 6 maanden en een bijkomende geldboete van 800 euro.