ARCHIEF - Patisserie Verstraelen
Volledig scherm
ARCHIEF - Patisserie Verstraelen © David Legreve

Zaakvoerder van bekende patisserie en bakkerij schuldig aan frauduleus faillissement, maar straf volgt niet: “De redelijke termijn was overschreden”

MechelenZes jaar nadat het gerecht een onderzoek had opgestart naar het verdacht faillissement van bakkerij Verstraelen in Mechelen, heeft de rechtbank de voormalige zaakvoerder schuldig bevonden. Een straf kreeg hij niet. Hij kwam er vanaf met een enkelvoudige schuldigverklaring.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Bestelwagen op bedrijventerrein vat vuur
  Mechelen

  Bestelwa­gen op bedrijven­ter­rein vat vuur

  De Mechelse brandweer is vrijdagochtend moeten uitrukken naar een bedrijventerrein in Mechelen-Noord. Na een ongeval vatte daar een bestelwagen vuur. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar het voertuig brandde wel volledig uit. Gewonden vielen er niet. Vermoedelijk vatte de bestelwagen vuur na een technisch defect. De politiezone Rivierenland benadrukt dat de brand los staat van de recente aanslagen met molotovcocktails op zowel het Mechelse gerechtsgebouw als tegen het Huis van de Mechelaar.