Yves Cremie (53) en Nadia Op de Beeck (55) sluiten de deuren van slagerij Cremie in Leest.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Cremie (53) en Nadia Op de Beeck (55) sluiten de deuren van slagerij Cremie in Leest. © Marc Aerts

Yves (53) en Nadia (55) sluiten noodgedwongen deuren van slagerij Cremie: “Hoge energiekosten laten ons geen andere keuze”

MechelenMet pijn in het hart en tranen in de ogen nemen Yves Cremie (53) en Nadia Op de Beeck (55) afscheid van hun klanten in Leest (Mechelen). Zij sluiten over enkele dagen noodgedwongen de deuren van hun slagerij Cremie: “Onze facturen gingen maal drie. Er zit niets anders op dan een andere job te zoeken, al deden we niets liever dan dit.”

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Judoschool Samurai viert heropstanding en 50ste verjaardag: “Oprichter op sterfbed beloofd levenswerk voort te zetten”
  PREMIUM
  Willebroek

  Judoschool Samurai viert heropstan­ding en 50ste verjaardag: “Oprichter op sterfbed beloofd levenswerk voort te zetten”

  Feest zondag bij judoschool Samurai. De club vierde niet alleen de vijftigste verjaardag, maar ook de heropstanding. De vereniging kreeg bijzonder rake klappen van corona, maar krabbelde weer overeind en klopte de pandemie intussen met ippon. “Op een bepaald ogenblik was het niet meer leefbaar, maar we hebben doorgezet”, vertelt Jan De Voeght (64) en daar had de voorzitter een heel goede reden voor.
 1. KFC Putte klopt Sint-Amands in vooruitgeschoven wedstrijd (3-0) en staat alleen op kop: “We profileren ons niet als titelfavoriet”
  voetbal 3pb

  KFC Putte klopt Sint-Amands in vooruitge­scho­ven wedstrijd (3-0) en staat alleen op kop: “We profileren ons niet als titelfavo­riet”

  Met de top acht op een kluitje belooft de titelstrijd in derde provinciale B razend spannend te worden, maar sinds zaterdag heeft de reeks met FC Putte wel een afgetekende leider. Sammy Abdellah en zijn maats speelden als enigen van de kopploegen een vooruitgeschoven wedstrijd en wonnen die met 3-0 van Sint-Amands. Zo tellen ze alvast drie punten meer dan eerste achtervolgers Schelle en Hallaar én zetten ze hun ongeslagen reeks nu al elf wedstrijden verder.
 2. Drie (brom)fietsers lichtgewond bij botsingen met andere tweewielers
  Mechelen

  Drie (brom)fietsers lichtge­wond bij botsingen met andere tweewie­lers

  Drie (brom)fietsers zijn lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een andere tweewieler. In de Lakenmakersstraat en de Rik Woutersstraat botsten telkens twee fietsers op elkaar: een 27-jarige en 50-jarige bestuurder liepen lichte kwetsuren op. De eerste werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 46-jarige bestuurder van een bromfiets moest naar spoed na een aanrijding met een fiets. Dat laatste ongeval gebeurde in de Guido Gezellelaan.