Nu de Mechelse sporthallen tijdelijk niet meer gebruikt mogen worden, wil Vlaams Belang er een dagopvang voor daklozen inrichten.
Volledig scherm
Nu de Mechelse sporthallen tijdelijk niet meer gebruikt mogen worden, wil Vlaams Belang er een dagopvang voor daklozen inrichten. © David Legreve

Wordt Mechelse sporthal dagopvang voor daklozen? “Deze mensen kunnen nergens meer terecht”

MechelenDe Mechelse afdeling van Vlaams Belang vraagt om een Mechelse sporthal open te stellen als dagopvang voor daklozen. “De coronamaatregelen zorgen voor een nieuwe daklozenproblematiek in onze Dijlestad. Er is wel nachtopvang, maar overdag kunnen deze mensen nergens terecht”, zegt fractieleider Frank Creyelman.

 1. Monumenten lichten vanavond op tegen doodstraf
  Mechelen

  Monumenten lichten vanavond op tegen doodstraf

  Mechelen neemt vanavond deel aan de Cities for Life-campagne van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Met deze campagne worden op 30 november vele markante gebouwen over de hele wereld symbolisch uitgelicht. De lichtprojectie zal op congres- en erfgoedcentrum Lamot en op het Schepenhuis gebeuren. “Het is pijnlijk om vast te stellen dat het ook na negen deelnames nog even noodzakelijk is om aan deze actie deel te nemen. Het aantal executies per jaar neemt dan wel af, maar toch zijn er nog zo’n 20.000 personen met een terdoodveroordeling”, zegt schepen van Mondiaal Beleid Marina De Bie. Wereldwijd nemen meer dan 2.000 steden deel aan de campagne.
 2. Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer na zijn ‘Blijf weg uit Antwerpen’-tweet: “Geen onzorgvuldigheid van viroloog aangetoond”
  Mechelen

  Marc Van Ranst moet geen schadever­goe­ding betalen aan ondernemer na zijn ‘Blijf weg uit Antwerpen’-tweet: “Geen onzorgvul­dig­heid van viroloog aangetoond”

  Viroloog Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer Rudi De Kerpel. Dat heeft de rechter in Mechelen dinsdag beslist. De vordering van De Kerpel na zijn dagvaarding eind augustus 2020 is ongegrond verklaard. Omgekeerd moet De Kerpel wel opdraaien voor de gerechtskosten alsook de gemaakte kosten door Van Ranst.