Januari 2013: een woonblok van Woonpunt in de Gandhiwijk gaat tegen de vlakte.
Volledig scherm
Januari 2013: een woonblok van Woonpunt in de Gandhiwijk gaat tegen de vlakte. © David Legreve

Woningprijzen in 10 jaar met helft omhoog

MECHELENBetaalbaar wonen wordt een van de uitdagingen van de komende bestuursperiode. Bij veel Mechelse partijen staat het thema bovenaan. Geen wonder, want de afgelopen tien jaar steeg de gemiddelde prijs van een woning met 46,5%.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. INTERVIEW. Rolstoelatleet Peter Genyn (44) over zijn medailles, zijn zoontje Vico en de volgende Spelen: “Half z’n gat, daar doe ik niet aan mee!”
  PREMIUM
  Kalmthout

  INTERVIEW. Rolstoelat­leet Peter Genyn (44) over zijn medailles, zijn zoontje Vico en de volgende Spelen: “Half z’n gat, daar doe ik niet aan mee!”

  Peter Genyn (44) – brok graniet uit Nieuwmoer en trotse papa van Vico (1,5) – bekomt nog altijd van zijn exploten op de Paralympische Spelen in Tokio. Hij behaalde een zilveren en een gouden plak, bij die laatste mag je gerust nog een diamanten randje bij denken. Genyn blikt al vooruit naar Parijs, al is het nu vooral even rusten en bekomen. En zijn zoontje Vico bewonderen in al zijn kattenkwaad en waaghalzerij. “Hij vindt het zalig om mee te toeren in mijn rolstoel.”