Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Google Maps

Winkeldief vraagt straf met uitstel na veroordeling: “Hij heeft zijn leven gebeterd”

MechelenEen man, die recent werd veroordeeld voor twee winkeldiefstallen langs de Bruul in Mechelen, heeft aan de rechter een straf met uitstel gevraagd. 

 1. Buren en bedrijven informeren zich over nieuwe stadswijk Ragheno tijdens infomoment: “Dit is beter dan de industriële uitstraling die deze hoek van Mechelen nu uitstraalt”
  Mechelen

  Buren en bedrijven informeren zich over nieuwe stadswijk Ragheno tijdens infomoment: “Dit is beter dan de indu­striële uitstra­ling die deze hoek van Mechelen nu uitstraalt”

  Achter het station van Mechelen vond op zaterdag een infomoment over de toekomstige stadswijk Ragheno plaats. Buren konden er kennismaken met de maquette van het project en de plannen voor het gebied van meer dan 100 voetbalvelden groot. De stad bood ook enkele steps aan waarmee de buurtbewoners een uitgestippelde route doorheen de site konden volgen.
 2. Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbalstraat met klimaatsubsidie van 5.000 euro: “Wordt een aangenamere plek om te wonen”
  Mechelen

  Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbal­straat met klimaatsub­si­die van 5.000 euro: “Wordt een aangename­re plek om te wonen”

  Zeven gezinnen uit de Voetbalstraat ontharden dit weekend samen hun voortuinen, goed voor een oppervlakte van 50 vierkante meter, om er vervolgens planten en bomen in de plaats te zetten. Een initiatief dat door Stad Mechelen beloond wordt met een klimaatsubsidie van 5.000 euro. “Ieder jaar verdelen we vanuit Mechelen Klimaatneutraal subsidies aan projecten die draagvlak creëren en bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen van ons Klimaatplan 2030”, zegt schepen van Milieu en Klimaat Marina De Bie (VLD-GROEN-M+). “Dat hebben de bewoners van de Voetbalstraat goed begrepen, want door hun voortuinen te ontharden kan het regenwater beter in de grond trekken, kunnen er bomen en planten groeien, zorgen ze voor verkoeling in de zomer en gaat de luchtkwaliteit in de straat erop vooruit. Kortom een aangenamere plek om te wonen.” Dit weekend wordt er onthard, het groen wordt later aangelegd. Voor de inrichting hebben de bewoners zich laten begeleiden door Regionaal Landschap Rivierenland, om te bekijken welke beplanting het beste is specifiek voor deze tuinen en deze grond. “Ieder gezin maakt zijn eigen keuzes, maar het zal wel een geheel vormen, onder andere met dezelfde planten maar ook met houten elementen die terugkomen, bijvoorbeeld in bloembakken of rond de brievenbus”, klinkt het.
 1. Asielzoeker (20) riskeert 14 maanden cel voor twee diefstallen
  Mechelen

  Asielzoe­ker (20) riskeert 14 maanden cel voor twee diefstal­len

  Zurab N., een 20-jarige Georgiër die asiel zocht in ons land, stond maandag voor de rechter na twee diefstallen in Mechelen. In juli werd hij samen met een kompaan betrapt door de camera’s van een elektrozaak in Mechelen. Beiden waren er toen vandoor gaan met de inhoud van de kassa; zo’n 1.350 euro. Na zijn arrestatie werd hij ook nog herkend bij de diefstal van een dekstop in een computerwinkel langs de Brusselsesteenweg. Ook hier werd hij bijgestaan door diezelfde kompaan. Zeggen wie dat was, wou hij niet. Zich excuseren voor de diefstallen deed hij wel. “Inmiddels beseft hij dat hij deze weg niet wil inslagen”, zei zijn advocate Sylke Vankeerberghen. Op het moment van de diefstallen verbleef de man in een asielcentrum. Zijn aanvraag om te mogen blijven in ons land, werd inmiddels afgekeurd. Het parket eiste een celstraf van 14 maanden effectief gekoppeld aan een geldboete die kan oplopen tot 480 euro. De verdediging vroeg enige mildheid.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.