De vraag die iedereen zich stelt: wie is kip?
Volledig scherm
PREMIUM
De vraag die iedereen zich stelt: wie is kip? © BimSem

Wie is KIP? Masked Bimmer brengt positiviteit in moeilijke dagen

MechelenBerthoutinstituut – Klein Seminarie (BimSem) in Mechelen heeft vandaag KIP gelanceerd, een … kip die de komende weken en maanden voor ‘positive vibes’ moet zorgen. Met allerlei acties wil deze ‘masked Bimmer’ 1.150 leerlingen, hun leerkrachten en alle medewerkers een hart onder de riem steken in moeilijke coronatijden. “We hebben allemaal al veel offers moeten maken.”

 1. Ouders van kankerpatiëntje Stella uit Putte schenken geld van benefietactie aan ziekenhuis: “Muziektherapie van ziekenhuis is lichtpuntje voor Stella”
  PREMIUM
  Putte

  Ouders van kankerpa­tiën­tje Stella uit Putte schenken geld van benefietac­tie aan ziekenhuis: “Muziekthe­ra­pie van ziekenhuis is lichtpunt­je voor Stella”

  De ouders van het kankerpatiëntje Stella Vandermeulen, die in april 2 jaar wordt, uit Putte gaan de opbrengst van een benefietactie integraal schenken aan de muziektherapie van de afdeling kinderoncologie in het UZ Leuven. In augustus kreeg het gezin te horen dat een neuroblastoom, een agressieve tumor, in Stellas buik zat. “Voor Stella is de muziektherapie in deze tijden een lichtpuntje”, aldus de mama.
 2. Dertiger moet ex-werkgever iets meer dan 9.000 euro aan schadevergoeding

  Dertiger moet ex-werkgever iets meer dan 9.000 euro aan schadever­goe­ding

  De rechter heeft een 36-jarige Mechelaar schuldig bevonden aan oplichting. Hij manipuleerde en wiste camerabeelden om vervolgens voor enkele tienduizenden euro’s aan materiaal te stelen bij zijn werkgever. De dertiger betwistte de feiten. Nochtans werden er bij een huiszoeking enkele vrachtwagens gevonden met de bedrijfsgoederen. Het ging naar eigen om een vergissing. Hij nam de goederen enkel mee omdat ze van hem waren. Het parket vorderde een celstraf van 4 jaar effectief. Na beraad ging de rechter daar niet op in. Ze veroordeelde hem wel tot een celstraf van 2 jaar. Aan zijn voormalige werkgevers moet hij een schadevergoeding betalen van iets meer dan 9.000 euro.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt