Stakingspikket bij Mondelez
Volledig scherm
Stakingspikket bij Mondelez © David Legreve

Werknemers Mondelēz leggen twee dagen werk neer: “We maken ongeziene chantage mee”

Werknemers van de hoofdzetel van koekjesfabrikant Mondelēz International in Mechelen hebben maandagochtend voor minstens twee dagen het werk neergelegd. De directie wil tot een uniform loonbeleid komen, maar volgens de vakbonden gebruikt ze daarvoor “ongeziene chantage”.

4 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  “Mondelēz maakt aanzienlijke winst: vorig jaar 25 procent netto. Terwijl de rente op kapitaal nagenoeg nul is. Waar is de tijd dat een bedrijf het goed deed als ze 7% winst maakten. Dit is woekerkapitalisme met voortdurend maximaliseren van nog meer winst. Zou me niet verwonderen als ze er in slagen om daar ook nog nauwelijks belastingen op te betalen.
 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Zo gaat het overal. Meer voor CEO en aandeelhouders, minder voor de werknemers.
 • Peggy Boulanger

  2 jaar geleden
  Dit is dus de goede locatie.
 • Peggy Boulanger

  2 jaar geleden
  Dit is een foto van Herentals en niet van Mechelen
 1. Opschorting voor man die deur van ex-partner intrapte na echtscheiding
  Mechelen

  Opschor­ting voor man die deur van ex-part­ner intrapte na echtschei­ding

  De rechtbank in Mechelen heeft een 35-jarige man een tweede kans gegeven. De dertiger stond vorige maand terecht omdat hij zijn ex had lastiggevallen. Zo trapte hij enkele dagen nadat de echtscheiding was uitgesproken, de voordeur in. “Dit omdat zij hem niet wou binnen laten”, luidde het op zitting. “In het vonnis van de rechtbank was uitgesproken dat hij niet meer de woning binnen mocht, maar meneer wou de laptop komen ophalen.” De feiten werden niet betwist. Hij ging volgens zijn eigen verklaringen enkel de houtkachel aanzetten. Nog volgens hem en zijn advocaat ging het om een momentopname. “Beseft hij dat hij bij het instampen van de deur verkeerd heeft gehandeld? Absoluut. Maar heeft hij bij het betreden van de woning om de houtkachel aan te zetten, de rust van zijn ex aangetast? Ik vind van niet”, aldus zijn advocate vorige maand. De dertiger kreeg nu een probatie-opschorting. Dat wil zeggen dat indien hij geen nieuwe strafbare feiten pleegt, hij geen straf krijgt opgelegd.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?