Gouden Carolus Collector’s Edition 2020 door Kevin Cuyt.
Volledig scherm
Gouden Carolus Collector’s Edition 2020 door Kevin Cuyt. © Het Anker

Waterduivel inspireert collector’s edition voor prijswinnend bier Het Anker

De Mechelse brouwerij Het Anker heeft een nieuwe collector’s edition uit. Illustrator Kevin Cuyt liet zich voor zijn ontwerp inspireren door de legende van de Nekker.

 1. Bonheiden herschikt woensdagmarkt: “Om ze gezelliger en toegankelijker te maken”
  Bonheiden

  Bonheiden herschikt woensdag­markt: “Om ze gezelliger en toeganke­lij­ker te maken”

  Het lokaal bestuur van Bonheiden heeft haar wekelijkse markt op woensdag herschikt. Dat gebeurde op vraag van en in samenspraak met marktkramers. “Met het oog op een gezellige en toegankelijke markt, zijn de kramen herschikt tussen de voorkant van de kerk en de achterzijde, tot aan de parking”, geeft schepen van Lokale Economie Bart Vanmarcke (Open VLD) aan. “De parking blijft dus beschikbaar voor bezoekers van de markt, al is de aanrijzone op woensdag tussen 12 en 18 uur beperkt tot de achterzijde van de kerk. Ook de oprit aan de bocht van de Berentrodelaan is tijdens de markt afgesloten. Deze herschikking geeft de mogelijkheid om ook lokale verenigingen tot de markt toe te laten.”
 2. Station Mechelen bant als eerste sigaret: “We willen geen peuken meer zien op perrons en sporen”
  Mechelen

  Station Mechelen bant als eerste sigaret: “We willen geen peuken meer zien op perrons en sporen”

  Treinreizigers in het groot station van Mechelen gaan voortaan vergeefs op zoek naar een asbak. De perrons werden woensdag rookvrij gemaakt om gebruikers te stimuleren hun sigaret achterwege te laten. Het gaat om een sensibiliserend proefproject in het kader van de sensibiliseringsactie Generatie Rookvrij, niet om echt een rookverbod want dat laat de wetgeving niet toe. Een wetsvoorstel moet daar verandering in brengen, voor alle stations.
 1. Mechelen Feest geeft schaatspiste duwtje in de rug met 5.000 gratis tickets
  Play
  Mechelen

  Mechelen Feest geeft schaatspis­te duwtje in de rug met 5.000 gratis tickets

  Mechelen Feest geeft 5.000 tickets weg voor een gratis schaatsbeurt in Ice Skating Center Mechelen (ISCM). De schaatsactie maakt deel uit van het alternatief winterprogramma én is tegelijk een belangrijke steunmaatregel voor de schaatspiste, die ten gevolge van corona in moeilijk financieel vaarwater belandde. “We kunnen alleen maar blij en dankbaar zijn”, reageert manager Kathleen Geerts.
 2. Spaanse technische staf vertrekt na amper een maand bij Rupel Boom waar spelersgroep op plichten wordt gewezen: “Zo kon het niet verder”
  voetbal eerste nationale

  Spaanse technische staf vertrekt na amper een maand bij Rupel Boom waar spelers­groep op plichten wordt gewezen: “Zo kon het niet verder”

  Ongeveer een maand na hun komst besloten de Spaanse technische staf van Rupel Boom, bestaand uit T1 José Duran Rivas en T2 Manu Crespo, en de nieuwe Spaanse investeerders om de stekker uit de samenwerking te trekken. Een verrassing? Ja, gezien de korte termijn, maar niet op basis van de resultaten en de alsmaar groeiende onrust binnen de spelersgroep. Die sprak woensdagavond onder aanvoering van kapitein Yannis Augustynen, Luca Polizzi, Kanu en Robin Peeters duidelijke taal aan het adres van het Spaanse bestuur dat net was overgevlogen.