Geert Mils en schepen van Economie Greet Geypen
Volledig scherm
Geert Mils en schepen van Economie Greet Geypen © Stad Mechelen

Warm Welkom Weekend in Mechelen pakt uit met kleine podia, flashmobs, circusoptredens en een shoppingroute: “Handel en horeca hebben tijdens corona contact met klant gemist”

MechelenDe vzw Mechelen MeeMaken organiseert van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober het Warm Welkom Weekend. Zaterdag en zondag zorgen flashmobs en een aantal kleine podia met onder andere muziekacts voor extra beleving. De stad rolt de komende maanden ook tien nieuwe shoppingroutes uit. 

 1. Dries Ventôse zet RC Mechelen met twee assists op weg naar topperwinst in Betekom (1-2) én kloofje aan de top: “Nu geen fouten meer maken”
  Voetbal derde nationale B

  Dries Ventôse zet RC Mechelen met twee assists op weg naar topper­winst in Betekom (1-2) én kloofje aan de top: “Nu geen fouten meer maken”

  Racing Mechelen kroonde zichzelf tot winnaar van het weekend. Zelf won het de topper op het veld van Betekom met 1-2 en dankzij die zege profiteerde het optimaal van de nederlaag van Diest tegen Turnhout. De Mechelaars komen zo vier punten los te staan bovenin en daar mochten ze ondermeer Dries Ventôse voor bedanken. Die deelde daags na zijn 32ste verjaardag beide assists uit aan Carrez en Weuts.
 2. Peloton de Paris verhuist met fietskledij- en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”
  Mechelen

  Peloton de Paris verhuist met fietskle­dij en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”

  Horecazaak en cycling brand Peloton de Paris uit Mechelen ruilt in het voorjaar van 2022 de Hoogstraat in voor de Bruul. In de winkelstraat gaan zaakvoerders Wendy Janssens en Stijn De Groef, die eerst nog een pop-up gaan openen in de Geitestraat, zich focussen op het horecaverhaal en de fietskledij. Voor fietsreparaties kan je nog steeds in de Hoogstraat terecht bij de nieuwe zaak Secteur Pavé.