Zeehond aan het Zennegat in Mechelen.
Volledig scherm
Zeehond aan het Zennegat in Mechelen. © Chantal De Schepper

Wandelaar spot zeehond in Zenne in Mechelen: “Zag hem paling vangen”

HeffenEen zeehond had het woensdagochtend naar zijn zin aan het Zennegat. Chantal De Schepper zag hoe het dier op jacht ging en een paling verorberde. Het gebeurt niet vaak dat de zeezoogdieren op die plek worden waargenomen.

 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 2. “Voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken”: mantelzorger Walter (80) inspireert wereldwijd met ‘Frieda’s Candle Day’
  PREMIUM
  Mechelen

  “Voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken”: mantelzor­ger Walter (80) inspireert wereldwijd met ‘Frieda’s Candle Day’

  “Hoop op genezing brengen kunnen we niet, maar wel leren hoe ermee te leven.” Mantelzorger Walter Dockx (80) organiseert op 10 maart ‘Frieda’s Candle Day’, een evenement om lotgenoten meer te vertellen over hoe om te gaan met mensen met dementie. “Ik heb het de eerste twee jaar bij mijn echtgenote niet herkend en wil dat andere niet dezelfde fouten maken”, getuigt de Mechelaar emotioneel.