De fietsersbrug aan het Tivolipark werd op 8 juli geplaatst.
Volledig scherm
De fietsersbrug aan het Tivolipark werd op 8 juli geplaatst. © David Legreve

Vrouwvlietfietspad drie dagen afgesloten

MechelenHet populaire fietspad langs de Vrouwvliet in Mechelen is volgende week ter hoogte van het Tivolipark afgesloten voor werkzaamheden.

 1. Rechter toont mildheid voor tiener die 12 gram cannabis op zak had
  Mechelen

  Rechter toont mildheid voor tiener die 12 gram cannabis op zak had

  Een 19-jarige jongeman uit Willebroek heeft van de rechter een probatie-opschorting gekregen. De rechtbank volgde daarmee het pleidooi van zijn advocaat. Die had na een veroordeling van afgelopen zomer verzet aangetekend tegen een vonnis van de Mechelse rechter dat hem bij verstek voor vier maanden naar de gevangenis had gestuurd. Dit voor het bezit van 12 gram cannabis. De feiten werden niet betwist, maar de verdediging vroeg aan de rechter om enige mildheid te tonen. “De opgelegde celstraf heeft hem destijds doen schrikken, sindsdien heeft hij geen verslavingsproblematiek meer”, zei zijn advocaat.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Oud-stadsbeiaardier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen

  Oud-stadsbei­aar­dier Jo Haazen geëerd door Jan Jambon: “Morgen ben ik weer die gewone jongen van de Seefhoek”

  “Ik duizel van wat hij bereikt heeft in zijn leven.” Vlaams minister-president Jan Jambon toonde zich zaterdag tijdens een laudatio voor Jo Haazen (76) erg onder de indruk van de verdienste van de bekende klokkenspeler. Hij sprak de lofrede uit bij de toekenning van de Marnixring Erepenning voor de voormalige stadsbeiaardier van Antwerpen en Mechelen, die nog altijd hoogleraar is aan de Faculteit voor Kunsten van de Staatsuniversiteit in Sint-Petersburg.
 4. Algemeen directeur van scholengroep staat zelf in de klas om lerarentekort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenberoep baart me zorgen”
  Bonheiden/Berlaar

  Algemeen directeur van scholen­groep staat zelf in de klas om lerarente­kort onder de aandacht te brengen: “Dat jonge mensen minder kiezen voor lerarenbe­roep baart me zorgen”

  Algemeen directeur van GO! Scholengroep 5 Geert Van Hoof (50 jaar) uit Berlaar stond op woensdagvoormiddag voor het eerst in twintig jaar nog eens voor een klas. De directeur van de inrichtende macht van 37 onderwijsinstellingen in de regio Mechelen, Heist-op-den-Berg en Keerbergen deed dat in de GO! Basisschool Klim Op in Bonheiden. Door opnieuw les te geven wou hij het nijpend lerarentekort onder de aandacht brengen.