MECHELEN - Vooruit Mechelen lanceerde zijn ideeëncampagne over de invulling van het oud Gasthuis aan het historisch pand in de Keizerstraat
Volledig scherm
MECHELEN - Vooruit Mechelen lanceerde zijn ideeëncampagne over de invulling van het oud Gasthuis aan het historisch pand in de Keizerstraat © Vooruit Mechelen

Vooruit Mechelen lanceert ideeëncampagne: “Op zoek naar honderden ideeën voor nieuwe invulling Oud Gasthuis”

MechelenDe Mechelse oppositiepartij Vooruit is gestart met een ideeëncampagne in verband met het Oud Gasthuis. Samen met de Mechelaar wil de partij op zoek gaan naar ideeën over de invulling van het historische pand langs de Keizerstraat.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaarden naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Vrouw (54) tegen rechter: “Voorwaar­den naleven? Zonder drugs geraak ik niet uit bed”

  Het parket in Mechelen heeft een celstraf gevorderd van 4 maanden met probatie-uitstel tegen een 54-jarige vrouw. Ze stond terecht omdat de politie tijdens een controle een zakje met cocaïne aantrof. Hoewel zij zelf halsstarrig bleef ontkennen dat het om cocaïne ging, was het volgens zowel de politie als parket duidelijk bewezen. “Maar er is duidelijk een onderliggende drugsproblematiek aanwezig bij mevrouw, daarom lijkt me een opvolging nodig”, aldus het parket. Alleen zag de vrouw dat niet helemaal zitten. “Ik ga eerlijk zijn, maar ik vrees dat ik ze niet ga kunnen naleven”, zei de vrouw. “Niet moedwillig, maar ik functioneer gewoon niet zonder drugs. Ik geraak ’s ochtends niet uit het bed.”
  Mechelen
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.