Een Plopsaqua-waterpretpark, zoals in De Panne al bestaat, zit er ook in Mechelen aan te komen.
Volledig scherm
Een Plopsaqua-waterpretpark, zoals in De Panne al bestaat, zit er ook in Mechelen aan te komen. © Foto PE

"Voor 3 euro zwemmen in Plopsaqua"

MECHELENPlopsaqua in Mechelen, ter vervanging van Geerdegemvaart, komt nu wel heel dichtbij. Technopolis en het waterpretpark werken aan een principeakkoord over een samenwerking. Volgens het stadsbestuur kan 80 procent bos behouden worden én kunnen Mechelaars voor 3 euro in Plopsaqua zwemmen.

 1. Stopzetting competitie is domper voor neofiet SC Duffel, maar voorzitter Denis Raveschot blijft ambitieus: “Volgend seizoen nieuwe promotiepoging”
  Voetbal Vierde provinciale C

  Stopzet­ting competitie is domper voor neofiet SC Duffel, maar voorzitter Denis Raveschot blijft ambitieus: “Volgend seizoen nieuwe promotiepo­ging”

  SC Duffel ontstond begin vorig jaar na het faillissement van KFC Duffel en begon met torenhoge ambities aan het seizoen in vierde provinciale. De Duffelaars ontgoochelden niet, want ze begonnen met 12 op 12 en een doelsaldo van 22-1. Maar de stopzetting van de competitie fnuikt die mogelijke opmars nu ook tijdelijk en dus is het nog maar de vroeg welke impact die heeft op een nagelnieuwe club?
 2. Racing Mechelen-voorzitter François De Keersmaecker vindt opschorting competitie logisch: “Voorrang voor amateurvoetbal zou verkeerd signaal zijn”
  Voetbal Derde nationale B

  Racing Mechelen-voorzitter François De Keersmaec­ker vindt opschor­ting competitie logisch: “Voorrang voor amateur­voet­bal zou verkeerd signaal zijn”

  Afgelopen weekend nam de Racing Mechelen-familie afscheid van erevoorzitter Andre Verelst die overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting. Andermaal een teken dat het virus best serieus genomen wordt en dus staat men ook in het Oscar Vankesbeeckstadion helemaal achter de beslissing van de crisiscel van de KBVB, ondersteund door Voetbal Vlaanderen, om het amateurvoetbal definitief stop te zetten dit seizoen.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen