Voedselhub Mechelen opent op het Rode Kruisplein in de voormalige JBC. Leen Ardui, directeur Ecoso, met medewerkers Nathalie en Saleh in een koelcel.
Volledig scherm
PREMIUM
Voedselhub Mechelen opent op het Rode Kruisplein in de voormalige JBC. Leen Ardui, directeur Ecoso, met medewerkers Nathalie en Saleh in een koelcel. © David Legreve

Voedselhub opent op Rode Kruisplein: “Graag uitbouwen tot sociaal warenhuis”

MechelenDe voormalige JBC op het Rode Kruisplein doet voortaan dienst als ‘voedselhub’, met het regionale voedseldistributieplatform FoodSavers en sociale kruidenier ’t Sociaal Profijtje als eerste en belangrijkste gebruikers. Ambitie is om die laatste te kunnen uitbouwen tot een sociale supermarkt waar meer Mechelaars terecht kunnen.

 1. Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfestival van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzomer voor de boeg”
  Heist-op-den-Berg

  Heistse metalband Carnation als enige Belgen op grootste metalfesti­val van Frankrijk: “Nog een drukke festivalzo­mer voor de boeg”

  De Heistse death metal band Carnation mocht afgelopen weekend het podium van Hellfest, één van de grootste metalfestivals van het continent, betreden. Als enige Belgische band stond het vijftal dit jaar op de affiche van het Frans festival. Wie de band deze zomer dichter bij huis aan het werk wil zien, moet hoe dan ook een trip naar het buitenland maken.
 2. Dieven viseren bestelwagen én personenwagen
  Mechelen

  Dieven viseren bestelwa­gen én personenwa­gen

  Zowel in de Mechelsveldstraat als in de Stationsstraat hebben dieven ingebroken in voertuigen. Langs de Mechelsveldstraat werd er een gsm gestolen uit een bestelwagen. Deze was volgens de politie Mechelen-Willebroeken niet-slotvast afgesloten. In de Stationsstraat werd dan weer een laptop gestolen uit een personenwagen. Een raam van het voertuig raakte daarbij beschadigd. De politie is een onderzoek opgestart, de daders worden opgespoord.
 3. Zwemmers deze zomer opnieuw welkom aan Keerdok: “Recreatief materiaal wordt voorzien”
  Mechelen

  Zwemmers deze zomer opnieuw welkom aan Keerdok: “Recreatief materiaal wordt voorzien”

  In het open water van het Keerdok kan je vanaf dit weekend weer zwemmen. Het open waterseizoen werd vandaag feestelijk ingezet in de schaduw van Hotel Van der Valk. Dankzij de gunning van De Vlaamse Waterweg nv zet Stad Mechelen dit seizoen niet enkel in op open water zwemmen, maar krijgt dit – naast sportief en clubzwemmen - ook een recreatief karakter. “Iedere woensdag en zaterdag kan je komen plonsen in het water, dat een gunstige kwaliteitscontrole onderging door het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. Op woensdagen wordt recreatief materiaal van partners zoals AGB SAM en Buurtsport voorzien, op zaterdagen mogen zwemmers hun eigen gerief meebrengen. Daarnaast kan je op de overige dagen ook een sportief baantje trekken, of organiseren clubs zoals SP&O en RSCM trainingen en initiaties. Zo is er ‘Start 2 open water zwemmen’: een kennismaking met het open water voor iedereen die wel kan zwemmen, maar dit nog nooit in zwemzones zoals het Keerdok deed, en dit op een veilige manier wil leren", klinkt het.