Niels Destadsbader was één van de veel BV's die afscheid namen van Stefaan Fernande.
Volledig scherm
Niels Destadsbader was één van de veel BV's die afscheid namen van Stefaan Fernande. © David Legreve

Vlaamse showbizz neemt afscheid van componist Stefaan Fernande: “De wereld verliest een groot talent, wij een warme vriend”

MechelenFamilie, vrienden en een heleboel collega’s uit de Vlaamse muziekwereld namen donderdag in Mechelen afscheid van Stefaan Fernande. De componist van bekende liedjes als ‘Nobelprijs’ en ‘Porselein’ werd amper 54. “De wereld verliest een vakman en een groot talent, wij de warmste, trouwste en meest vrijgevige vriend.”

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Vlaamse showbizz rouwt om Stefaan Fernande: “Je voelde dat hij heel wat ballast uit het verleden meesleurde”
  PREMIUM
  Showbizz

  Vlaamse showbizz rouwt om Stefaan Fernande: “Je voelde dat hij heel wat ballast uit het verleden meesleurde”

  De Vlaamse showbizz verliest een icoon. Liedjesschrijver Stefaan Fernande, die nummers schreef voor zowat alle grote namen, is op 54-jarige leeftijd overleden. “Wat een verlies, voor de hele muziekwereld”, reageert een aangeslagen Niels Destadsbader. Hij en andere collega’s en vrienden halen herinneringen op. “Fernande had het heel moeilijk met het verlies van zijn man.”
 3. Herlees hier het laatste en uitzonderlijke interview met Stefaan Fernande: "Mijn missie: fans doen denken dat artiest het liedje schreef"
  PREMIUM
  Muziek

  Herlees hier het laatste en uitzonder­lij­ke interview met Stefaan Fernande: "Mijn missie: fans doen denken dat artiest het liedje schreef"

  Zijn naam zei u vanochtend waarschijnlijk niets, maar zijn hits kent u uit het hoofd. Hij schreef oorwurmen als ‘Porselein’ en ‘Nobelprijs’, maar zelf bleef Stefaan Fernande (51), die vanochtend onverwacht overleed, liever op de achtergrond. Drie jaar geleden, toen hij een plaatsje in de Eregalerij van Radio 2 kreeg, gaf het icoon van de Vlaamse muziekwereld uitzonderlijk een interview - het eerste in 18 jaar. Hieronder kan je dat unieke gesprek herlezen. "Als Koen Wauters een vol Sportpaleis voor mij laat applaudisseren, kruip ik onder mijn stoel."