Viering nationale feestdag in nieuw kleedje

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Als alleenstaande kreeg partner Kucam hoge uitkeringen terwijl ze eigenlijk samenwoonde met hem: “Het feit dat ze samenwoonden, is afdoende bewezen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Als alleen­staan­de kreeg partner Kucam hoge uitkerin­gen terwijl ze eigenlijk samenwoon­de met hem: “Het feit dat ze samenwoon­den, is afdoende bewezen”

  Het arbeidsauditoriaat in Mechelen heeft vrijdag zes maanden cel en 8.000 euro boete gevorderd tegen Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en de moeder van zijn kinderen voor sociale fraude. Volgens de aanklacht kreeg de vrouw verhoogde uitkeringen als alleenstaande, terwijl ze in de praktijk wel degelijk samenwoonde. Volgens de beklaagden hadden ze een latrelatie en woonden ze wel degelijk apart.