Het Via Via reiscafé van Joker in Mechelen
Volledig scherm
Het Via Via reiscafé van Joker in Mechelen © David Legreve

Via Via reiscafé sluit tijdelijk deuren: “Steeds meer klanten stellen horecabezoek uit”

MechelenHet Via Via reiscafé in Mechelen, gelegen aan de ingang van de Kruidtuin op de Zandpoortvest, sluit vanaf maandag 6 december tijdelijk de deuren. “We nemen deze beslissing met veel pijn in het hart, maar door de huidige coronamaatregelen stellen steeds meer klanten hun bezoek uit”, klinkt het.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. KleinKunstCircuit laat van zich horen: “Beetje krankzinnig, maar mensen hebben behoefte aan amusement”
  Mechelen

  KleinKunst­Cir­cuit laat van zich horen: “Beetje krankzin­nig, maar mensen hebben behoefte aan amusement”

  Een aantal Maneblussers met een hart voor Nederlandstalige luistermuziek heeft dinsdag KleinKunstCircuit Mechelen voorgesteld. Doel van de nieuwe vereniging is zoveel mogelijk optredens van lokale kleinkunstartiesten te organiseren en ondersteunen. “Het is een beetje krankzinnig om in volle coronatijd een culturele vereniging boven de doopvont te houden”, geeft oprichter Dirk De Boeck toe.