Foto van paar weken geleden toen nutsmaatschappijen voorbereidende werken uitvoerden in de Adegemstraat.
Volledig scherm
Foto van paar weken geleden toen nutsmaatschappijen voorbereidende werken uitvoerden in de Adegemstraat. © Wannes Vansina

Verzakking Adegemstraat dwingt verkeer tot omrijden

MechelenHet verkeer kan voorlopig niet door de Adegemstraat ten gevolge van een verzakking ter hoogte van de apotheek tussen de Karmelietenstraat en Kraanstraat.

 1. Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbalstraat met klimaatsubsidie van 5.000 euro: “Wordt een aangenamere plek om te wonen”
  Mechelen

  Stad steunt ontharding voortuinen in Voetbal­straat met klimaatsub­si­die van 5.000 euro: “Wordt een aangename­re plek om te wonen”

  Zeven gezinnen uit de Voetbalstraat ontharden dit weekend samen hun voortuinen, goed voor een oppervlakte van 50 vierkante meter, om er vervolgens planten en bomen in de plaats te zetten. Een initiatief dat door Stad Mechelen beloond wordt met een klimaatsubsidie van 5.000 euro. “Ieder jaar verdelen we vanuit Mechelen Klimaatneutraal subsidies aan projecten die draagvlak creëren en bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen van ons Klimaatplan 2030”, zegt schepen van Milieu en Klimaat Marina De Bie (VLD-GROEN-M+). “Dat hebben de bewoners van de Voetbalstraat goed begrepen, want door hun voortuinen te ontharden kan het regenwater beter in de grond trekken, kunnen er bomen en planten groeien, zorgen ze voor verkoeling in de zomer en gaat de luchtkwaliteit in de straat erop vooruit. Kortom een aangenamere plek om te wonen.” Dit weekend wordt er onthard, het groen wordt later aangelegd. Voor de inrichting hebben de bewoners zich laten begeleiden door Regionaal Landschap Rivierenland, om te bekijken welke beplanting het beste is specifiek voor deze tuinen en deze grond. “Ieder gezin maakt zijn eigen keuzes, maar het zal wel een geheel vormen, onder andere met dezelfde planten maar ook met houten elementen die terugkomen, bijvoorbeeld in bloembakken of rond de brievenbus”, klinkt het.
 2. Politierechtbank behandelt zestigtal dossiers tijdens WODCA-zitting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbrengen misschien?”
  PREMIUM
  Mechelen

  Politie­recht­bank behandelt zestigtal dossiers tijdens WOD­CA-zit­ting: “Die cocaïne in je bloed. Kwam die van één of andere enveloppe die je moest rondbren­gen misschien?”

  Op de rechtbank van Mechelen is dinsdagvoormiddag een themazitting rond WODCA-controles gehouden. Een 60-tal personen moesten er zich komen verantwoorden voor politierechter Lena Geys. Het merendeel van de beklaagden liep vorig jaar tegen de lamp tijdens de WODCA-acties binnen het Mechels arrondissement.
 1. Buren en bedrijven informeren zich over nieuwe stadswijk Ragheno tijdens infomoment: “Dit is beter dan de industriële uitstraling die deze hoek van Mechelen nu uitstraalt”
  Mechelen

  Buren en bedrijven informeren zich over nieuwe stadswijk Ragheno tijdens infomoment: “Dit is beter dan de indu­striële uitstra­ling die deze hoek van Mechelen nu uitstraalt”

  Achter het station van Mechelen vond op zaterdag een infomoment over de toekomstige stadswijk Ragheno plaats. Buren konden er kennismaken met de maquette van het project en de plannen voor het gebied van meer dan 100 voetbalvelden groot. De stad bood ook enkele steps aan waarmee de buurtbewoners een uitgestippelde route doorheen de site konden volgen.