Jan Smets met zijn nieuwe prentenboek De duivel van Mekkelenburg dat zich in Mechelen afspeelt. Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Onderwaterland.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Smets met zijn nieuwe prentenboek De duivel van Mekkelenburg dat zich in Mechelen afspeelt. Een groot deel van het verhaal speelt zich af in Onderwaterland. © David Legreve

Verhalenverteller Jan Smets presenteert tweede prentenboek: “Kleinkinderen spelen opnieuw hoofdrol”

MechelenSinds afgelopen weekend ligt een tweede prentenboek van Jan Smets (61) in de Mechelse boekhandel: De duivel van Mekkelenburg. Opnieuw spelen zijn vier kleinkinderen de hoofdrol in het sprookje, dat een wel heel erg Mechels decor meekreeg. “Ik heb graag ‘gevaderd’, maar Vaki ben ik nog liever”, lacht de auteur.

 1. Van Fun-Shop tot HUT: bij deze 6 winkels in de regio Mechelen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Fun-Shop tot HUT: bij deze 6 winkels in de regio Mechelen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de ruime regio rond Mechelen op waar je daarvoor terechtkan: van Fun-Shop in Lier tot HUT in Mechelen.
 1. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.