Schepenen Murat Oner en Gabriella De Francesco tonen op de kaart waar zij geboren zijn.
Volledig scherm
Schepenen Murat Oner en Gabriella De Francesco tonen op de kaart waar zij geboren zijn. © Stad Mechelen

Verhalenbus sprokkelt verhalen over migratie: “Inwoners binden aan elkaar”

Mechelen/Sint-Katelijne-Waver/WillebroekEen ‘verhalenbus’ doet deze septembermaand Mechelen, Willebroek en Sint-Katelijne-Waver om migratieverhalen te sprokkelen om zo de migratiegeschiedenis van de drie gemeenten in kaart te brengen.

 1. Inbrekers komen er vanaf met straf met uitstel
  Mechelen

  Inbrekers komen er vanaf met straf met uitstel

  De rechter in Mechelen heeft twee twintigers veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar met uitstel. De twintigers stonden vorige maand voor de rechter na twee inbraakpogingen langs de Bruul. Zo viseerden ze in augustus jongstleden onder meer een juwelier en een schoenenwinkel. Het duo werd opgepakt, maar beiden verzetten zich hevig. “Zo werd er gescholden, gespuwd en urineerde één van hen in de politiecel”, aldus de openbaar aanklager vorige maand. “De andere verdachte werd opgenomen in de psychiatrie in Duffel.” Beide mannen hadden op het moment van hun arrestatie geen verblijfplaats in ons land. Ze gaven de feiten toe, maar voegden er onmiddellijk aan toe dat ze onder invloed waren van alcohol en medicatie. Eén van hen ging nog een stapje verder. Hij verklaarde ontoerekeningsvatbaar te zijn en vroeg de vrijspraak. Na beraad ging de rechter daar niet op in. Zij veroordeelde beide mannen tot een celstraf van 1 jaar met uitstel.
 2. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.