Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal
Volledig scherm
Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Correctionele zittingzaal © David Legreve

Veertiger betastte vrouw aan bushokjes op de Veemarkt: “Willen jullie mij oraal bevredigen?”

MechelenEen Mechelaar (40) heeft zich woensdag voor de rechter moeten komen verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid en het stellen van seksistische handelingen. In april 2022 viel hij drie vrouwen last op de Veemarkt. Eén ervan kreeg ook een slag.

 1. Discussie over paaltjes laait opnieuw op: “De Vesten worden gebruikt als excuus om de stops opnieuw in te voeren”
  PREMIUM
  Mechelen

  Discussie over paaltjes laait opnieuw op: “De Vesten worden gebruikt als excuus om de stops opnieuw in te voeren”

  Een aantal inwoners van de wijken Nekkerspoel en Mechelen-Noord maakt zich grote zorgen over de herinrichting van de Vesten. Dat bleek dinsdagavond tijdens een infovergadering georganiseerd door de actiecomités tégen de huidige plannen. Vooral de komst van vier stops in de wijk beroert de gemoederen. “De Vesten worden gebruikt als excuus om ze opnieuw in te voeren, ditmaal zonder overleg, zonder inspraak of bevraging.” Volgens de mobiliteitsschepen zijn daar goede redenen voor.
 2. Senne Vits en Rupel Boom pakken hoopgevend punt op bezoek bij Patro Eisden (0-0): “De vooruitzichten zijn mooi”
  voetbal 1N

  Senne Vits en Rupel Boom pakken hoopgevend punt op bezoek bij Patro Eisden (0-0): “De vooruit­zich­ten zijn mooi”

  In de rangschikking schieten de Steenbakkers er niet al te veel mee op, maar op mentaal vlak betekende het punt dat werd gepakt bij Patro Eisden een wereld van verschil, 0-0 was de eindstand. Na vier nederlagen op rij is de nul van de tabellen en bewees Rupel Boom vanuit een stevige organisatie dan toch een resultaat te kunnen neerzetten. Doelman Senne Vits, voor het eerst dit seizoen tussen de palen in competitieverband, was tevreden na afloop.
 1. Plopsa Group trekt aanvraag voor Mechels waterpretpark in, ook bouw nieuw stedelijk zwembad op de lange baan: “Dit dossier zit duidelijk niet goed”
  PREMIUM
  Mechelen

  Plopsa Group trekt aanvraag voor Mechels waterpret­park in, ook bouw nieuw stedelijk zwembad op de lange baan: “Dit dossier zit duidelijk niet goed”

  Plopsa Group heeft haar aanvraag ingetrokken voor de bouw van een waterpretpark ter waarde van 50 miljoen euro in Mechelen. Dat bevestigt algemeen directeur bij Plopsa, Steve Van den Kerkhof. Ook de plannen voor het nieuwe stedelijk zwembad van Mechelen worden dus even on hold gezet. Actiegroep Groene Buffer reageert opgelucht.