Archiefbeeld van de Sint-Gummarusprocessie.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van de Sint-Gummarusprocessie. © legreve

Van wandelen tot een concert: Dit zijn onze weekendtips voor 16 en 17 oktober

Blaasveld/Lier/Lippelo/Mechelen/Pijpelheide/PutteNog geen plannen voor het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 oktober? Dan hebben wij enkele leuke activiteiten in Mechelen en omstreken voor jou opgelijst! En of je nu voor cultuur gaat of eerder de benen wil strekken... Er is voor ieder wat wils!

 1. Lars Coveliers en Berchem Sport pakken deugddoend punt tegen Lyra-Lierse (0-0): “Ons plan klopte”
  Voetbal tweede nationale B

  Lars Coveliers en Berchem Sport pakken deugddoend punt tegen Ly­ra-Lier­se (0-0): “Ons plan klopte”

  Na de ontgoocheling door de 1-0-nederlaag bij Hades vorige week, had Berchem de lastige opdracht om een nieuwe reactie in mekaar te boksen tegen Lyra-Lierse. Maar Lars Coveliers en zijn ploegmaats zetten hun voet naast de leider en in een partij die beide kanten op kon, zo zagen de bezoekers een doelpunt afgekeurd en kon Van Hoof een ultieme counter net niet afronden voor Berchem, bleef het uiteindelijk 0-0.
 2. Gelegenheidscoach Marc Ghys en Racing Mechelen winnen topper tegen Lille in vijf dolle minuten (3-0): “Goed gevoetbald en maturiteit getoond”
  Voetbal derde nationale B

  Gelegen­heids­coach Marc Ghys en Racing Mechelen winnen topper tegen Lille in vijf dolle minuten (3-0): “Goed gevoetbald en maturiteit getoond”

  Dankzij drie goals in vijf minuten tijd verzekerde Racing Mechelen zich nog voor de rust van de zege in de topper tegen Lille. Maar de prestatie van de thuisploeg beperken tot diezelfde vijf minuten, zou de Mechelaars tekortdoen. De leider was doorlopend heer en meester en nam met een duidelijk statement revanche voor het debacle bij Wellen.