spring sprong festival beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
spring sprong festival beeld ter illustratie © Marc Aerts

Van Spring-Sprong Festival tot traditionele Winterkermis: vijf tips voor dit weekend in regio Mechelen

Regio MechelenDit weekend staat er plezier voor jong en oud op de planning. Hoog tijd om te beslissen welke activiteiten je deze keer met je gezin gaat doen. Van je uitleven op de springkastelen in Mechelen tot sterrenkijken met Urania in Duffel - voor ieder wat wils! Wij lijsten vijf tips voor jou en je gezin op in regio Mechelen voor het weekend van 28 en 29 januari.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.