Kerstmarkt op de Grote Markt in Mechelen (archiefbeeld).
Volledig scherm
PREMIUM
Kerstmarkt op de Grote Markt in Mechelen (archiefbeeld). © Archiefbeeld Legreve

Van Breendonk tot Bonheiden: op deze 10 kerstmarkten in de regio Mechelen dompel je jezelf volledig onder in de kerstsfeer

Regio MechelenSinterklaas is nog maar net in het land, maar we tellen met zijn allen al volop af naar de kerstdagen. Het belooft zoals steeds een periode vol lichtjes, lekker eten en sfeervolle kerstmarkten te worden. Heb jij zin om de kerstsfeer op te snuiven? Wij lijsten tien kerstmarkten op in Mechelen en omstreken om helemaal in de kerststemming te komen.

 1. Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”
  PREMIUM
  Mechelen

  Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”

  Meer dan tien jaar na zijn laatste soloalbum komt de Mechelse rapper Bas Maes (37) – beter bekend als Baz – met een nieuwe plaat: Schetsen. Het passievuur brandt weer even hard als in het begin van zijn carrière nu twintig jaar geleden, maar frustraties van een jongvolwassene maakten plaats voor onder meer ouderschap. Dat de fans hem binnenkort weer live aan het werk kunnen zien, hebben ze te danken aan … zijn kinderen.
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.