MECHELEN Kaat Van Doren exposeert in De Garage
Volledig scherm
MECHELEN Kaat Van Doren exposeert in De Garage © David Legreve

Van apocalyptisch uur tot zwarte spiegel: Kaat Van Doren exposeert voor eerst in De Garage

MechelenDe Garage trapt 2023 af met ‘Romantic Paradox’ van beeldend kunstenares Kaat Van Doren (57). Het gaat om haar eerste expo in haar thuisstad buiten haar eigen ruimte in de Guldenstraat.

 1. Zwalpende fietser heeft 3,1 promille alcohol in zijn bloed

  Zwalpende fietser heeft 3,1 promille alcohol in zijn bloed

  De politiezone Rivierenland heeft het afgelopen weekend een zeer dronken fietser uit het verkeer gehaald. Hij werd aangetroffen op de Guido Gezellelaan in Mechelen. “Hij reed al zwalpend in het midden op de rijbaan”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Bij zijn interceptie was het meteen duidelijk dat hij dronken was. Hij moest een ademtest afleggen.” Na die ademtest bleek de fietser maar liefst 3,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Dat is het equivalent van ruim 15 glazen bier. “Als beveiligingsmaatregel werd er door onze collega’s beslist om de fiets in beslag te nemen voor een periode van zes uren”, besluit Van de Sande.
  Mechelen
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.