Frank en Jellert Schaepherders klinken in Den Stillen Genieter op hun Schoppeke.
Volledig scherm
Frank en Jellert Schaepherders klinken in Den Stillen Genieter op hun Schoppeke. © Wannes Vansina

Vader en zoon maken Schoppeke: “Craftbier met een twist”

MechelenMechelen is twee artisanale biertjes rijker: een Schoppeke IPA en een Schoppeke Tripel. De brouwers: vader en zoon Schaepherders. Het craftbier ontsproot uit hun hobby, maar is intussen wel verkrijgbaar in verschillende horecazaken. Op termijn willen ze een eigen microbrouwerij uitbouwen.

 1. Kleine twee jaar na doodsmak maakt Diego Van Looy wederoptreden in internationale topwedstrijd: “Ze hadden me opgegeven voor topsport”
  Triatlon

  Kleine twee jaar na doodsmak maakt Diego Van Looy wederoptre­den in internatio­na­le topwed­strijd: “Ze hadden me opgegeven voor topsport”

  Het wordt vrijdag een bijzonder dag voor voormalige wereldkampioen Diego Van Looy. De triatleet uit Mechelen neemt dan immers voor het eerst weer deel aan een internationale triatlon sinds z’n ongeval een kleine twee jaar geleden. Op stage in Mallorca werd Diego Van Looy toen aangereden door een vrachtwagen. De dokters dachten dat hij nooit nog op hoog niveau zou kunnen sporten. Nog geen twee jaar later neemt hij in Israël deel aan één van de zwaarste triatlons ter wereld.
 2. Geoffry Hairemans en KV Mechelen trekken richting Westerlo: “Het wordt tijd om op verplaatsing iets te pakken”
  Voetbal Jupiler Pro League

  Geoffry Hairemans en KV Mechelen trekken richting Westerlo: “Het wordt tijd om op verplaat­sing iets te pakken”

  De degradatiezorgen lijken verleden tijd bij KV Mechelen. Een voorlopig geruststellende kloof met de laatste drie is een feit, er kan dan ook opnieuw naar boven gekeken worden. Een uitwedstrijd bij Westerlo is dan ook de ideale gelegenheid om opnieuw op te schuiven. Alleen blijkt punten pakken op verplaatsing een moeilijke opgave voor Malinwa dit seizoen.