Kris Bauwelinck van Camp 2 Camp bij de tenten aan de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
Kris Bauwelinck van Camp 2 Camp bij de tenten aan de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen © David Legreve

Urban camping zet toch door met beperkt aantal tentjes: “Mensen inspireren niet op te geven”

De organisatoren van de urban camping in Mechelen moeten hun plannen bijsturen ten gevolge van de opflakkering van het coronavirus. Aanvankelijk zouden ze de Tineltuin omvormen tot kampeerterrein, maar dat gaat niet door. Er komen nu tenten her en der op groene plekjes in de stad, maar echt kamperen kan slechts heel beperkt op maar twee plaatsen in de schaduw van de Sint-Romboutstoren. “We doen dit toch omdat we mensen willen inspireren om niet op te geven”, zegt Kris Bauwelinck.

  1. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderarmoede?
    PREMIUM
    Mechelen

    BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Mechelen de fietsstad van Vlaanderen en krijgt ze zestien nieuwe parken? En hoe zit het met de halvering van de kinderar­moe­de?

    De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes uit het bestuursakkoord, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Mechelen, met een stadsbestuur dat bij aanvang drie grote ‘toekomstprojecten’ naar voren schoof: het zetten van baanbrekende stappen op het vlak van mobiliteit, het halveren van de kinderarmoede en het uitgroeien tot een economische toplocatie. Met wisselend succes.