Elien Van den Broeck is de jongste beiaardier die afstudeert aan de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen
Volledig scherm
PREMIUM
Elien Van den Broeck is de jongste beiaardier die afstudeert aan de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen © David Legreve

“Uitzonderlijk talent!”: Tweevoudig Belgisch kampioen karate studeert als jongste ooit af aan Beiaardschool

De vermaarde Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen heeft vorig weekend afscheid genomen van een uitzonderlijk talent. Elien van den Broeck uit Meerhout studeerde als jongste student ooit af: ze moet nog zeventien worden! We raden u overigens ten stelligste aan niet te spotten met wat sommigen een “oubollig” instrument zullen vinden. Naast begenadigd beiaardier is Elien ook tweevoudig Belgisch kampioene karate! “En dat komt handig van pas bij het beiaardspelen.”

  1. Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoerders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

    Yannis Augustynen (Rupel Boom) over oproep van aanvoer­ders uit eerste nationale: “We wíllen voetballen, maar niet ten koste van alles en iedereen”

    De aanvoerders uit eerste nationale lanceerden dinsdagvanavond een oproep aan het adres van de Belgische voetbalbond om duidelijkheid te scheppen over de situatie in hun reeks. Aanleiding was het stopzetten van het voetbal in de amateurreeksen door Voetbal Vlaanderen en het verder organiseren van wedstrijden in 1A en 1B volgens duidelijke protocollen, maar met eerste nationale als grijze zone. Ook voor Rupel Boom-kapitein Yannis Augustynen is de maat vol.