'Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische ogen' in Museum Hof van Busleyden, met Bart Stroobants
Volledig scherm
'Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische ogen' in Museum Hof van Busleyden, met Bart Stroobants © David Legreve

‘Uitbundig Verleden’ lokt nieuwe bezoekers naar Busleyden

MechelenDe nieuwe expo ‘Uitbundig Verleden’ van Museum Hof van Busleyden heeft zijn start het afgelopen weekend niet gemist.

 1. School gooit ‘t Echt Mechels Theater reddingsboei: “Na bijna 2 jaar hebben we de moed nooit opgegeven”
  PREMIUM
  Mechelen

  School gooit ‘t Echt Mechels Theater reddings­boei: “Na bijna 2 jaar hebben we de moed nooit opgegeven”

  ’t Echt Mechels Theater is onder dak. Op 25 februari speelt het nu al twee jaar thuisloze gezelschap zijn eerste voorstelling in Campus Tesse. “Een geschenk”, klinkt het bij de vereniging, die ruim twee jaar geleden haar vaste stek moest verlaten. Het bijhuis van atheneum Pitzemburg is nu al de reddingsboei voor verschillende verenigingen en wint zo aan cultureel belang. “Er is ruimte voor meer.”
 2. Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelinge tot misskandidate: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslustig kunnen zijn”
  PREMIUM
  Lier

  Yalda Womi, van Afghaanse vluchtelin­ge tot misskandi­da­te: “In de media worden wij vaak als onderdanig of triest afgebeeld. Ik wil tonen dat we ook ambitieus en levenslus­tig kunnen zijn”

  Yalda Womi (23) uit Lier is haar dromen aan het waar maken. Veertien jaar nadat ze als Afghaanse vluchtelinge in ons land terechtkwam, heeft Yalda een eigen schoonheidsinstituut opgericht én staat ze in de finale van Miss Wellness Beauty. “Ik heb in Kaboel heel wat dingen gezien die je eigenlijk niet wil zien: van schietpartijen op straat tot bomaanslagen.” Een opvallend levensverhaal.