MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
MECHELEN - De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Uitbater van nachtwinkel krijgt klappen na het weigeren van alcohol aan klant

MechelenEen 35-jarige man uit Mechelen riskeert een celstraf van 10 maanden met uitstel voor een diefstal met geweld op een uitbater van de nachtwinkel. Kort daarvoor had die geweigerd om twee blikjes alcohol aan de dertiger te verkopen. “Hij was te dronken”, klonk het vandaag op zitting. 

 1. Duidelijkheid rond toekomst kasteel Zellaer, koppel mag er horecazaak en verblijfslogies uitbaten: “Ons hart verloren aan domein”
  Bonheiden

  Duidelijk­heid rond toekomst kasteel Zellaer, koppel mag er horecazaak en verblijfs­lo­gies uitbaten: “Ons hart verloren aan domein”

  De kogel is door de kerk: An Schoovaerts en Jurgen Mariën van Horecatechnics uit Putte zullen op het kasteeldomein van Zellaer in Bonheiden een horecagelegenheid en verblijfslogies aanbieden. Kempens Landschap zal met instemming van de gemeente Bonheiden het kasteel en de bijgebouwen voor 50 jaar in erfpacht geven aan het duo. Het kasteeldomein blijft daarbij steeds toegankelijk voor wandelaars.
 2. Monumenten lichten vanavond op tegen doodstraf
  Mechelen

  Monumenten lichten vanavond op tegen doodstraf

  Mechelen neemt vanavond deel aan de Cities for Life-campagne van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Met deze campagne worden op 30 november vele markante gebouwen over de hele wereld symbolisch uitgelicht. De lichtprojectie zal op congres- en erfgoedcentrum Lamot en op het Schepenhuis gebeuren. “Het is pijnlijk om vast te stellen dat het ook na negen deelnames nog even noodzakelijk is om aan deze actie deel te nemen. Het aantal executies per jaar neemt dan wel af, maar toch zijn er nog zo’n 20.000 personen met een terdoodveroordeling”, zegt schepen van Mondiaal Beleid Marina De Bie. Wereldwijd nemen meer dan 2.000 steden deel aan de campagne.