Het Caputsteenpark langs de gevangenis van Mechelen
Volledig scherm
Het Caputsteenpark langs de gevangenis van Mechelen © David Legreve

Twintigers krijgen straffen met probatie-uitstel na het gooien van cannabis over gevangenismuur

HeffenEen 20-jarige uit Heffen bij Mechelen en een jongeman (21) uit Willebroek zijn beiden veroordeeld door de rechtbank in Mechelen. Het duo stond vorige maand terecht voor het gooien van cannabis over de gevangenismuur in Mechelen.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”
  PREMIUM
  Mechelen

  Rapper Baz komt na tien jaar weer met soloalbum: “Gemaakt met de beste mindstate die je kan hebben”

  Meer dan tien jaar na zijn laatste soloalbum komt de Mechelse rapper Bas Maes (37) – beter bekend als Baz – met een nieuwe plaat: Schetsen. Het passievuur brandt weer even hard als in het begin van zijn carrière nu twintig jaar geleden, maar frustraties van een jongvolwassene maakten plaats voor onder meer ouderschap. Dat de fans hem binnenkort weer live aan het werk kunnen zien, hebben ze te danken aan … zijn kinderen.