Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Twintiger steelt eerst toegangsbadge in bestelwagen en dringt nadien bedrijf binnen

MechelenDe politie van Mechelen-Willebroek heeft een 22-jarige man opgepakt. Hij wordt verdacht van een inbraak in een bestelwagen en van een diefstal in een bedrijfspand langs de Batterijstraat. De twintiger werd door de onderzoeksrechter aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

 1. Vrachtwagen met oplegger rijdt tegen verkeerslicht
  Mechelen

  Vrachtwa­gen met oplegger rijdt tegen verkeers­licht

  Op de Leuvensesteenweg ter hoogte van de Dellingstraat in Mechelen is woensdagochtend omstreeks 8.30 uur een vrachtwagen met oplegger gebotst tegen een verkeerslicht. Hij botste ook nog tegen een verkeersgeleider. “Gewonden vielen er niet”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Het bleef dus bij enkel materiële schade. Na het ongeval kwam de politie van Mechelen-Willebroek ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
 2. Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuurtjes voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen
  Mechelen

  Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuur­tjes voor Oekraïense vluchtelin­gen in Mechelen

  De leerlingen van GO! Freinetschool Het Zonnehuis in Mechelen verkochten 120 plantenstekjes ten voordele van vluchtelingen uit Oekraïne. Met het ingezamelde geld kochten ze zeven elektrische kookplaten voor de vluchtelingen die in Mechelen verblijven. “De leerlingen ontvingen van een grootouder reuzegrote planten met veel stekken. Ze maakten er 120 kleinere plantjes van, klaar om te verkopen. Ze verkochten de plantjes aan ouders en grootouders, na school aan de schoolpoort en ook op de opendeurdag. De leerlingen kochten met het ingezamelde geld zeven elektrische kookplaten en gaven die aan de vluchtelingen in Hotel Montreal. De leerlingen van de derde graad van juf Hilke werkten samen met de oudste kleuters van juf Martine en stagiaire Susan aan het project”, deelt de school mee.