MECHELEN - Het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat
Volledig scherm
PREMIUM
MECHELEN - Het politiecommissariaat in de Frederik de Merodestraat © David Legreve

Twintiger riskeert 12 maanden cel voor diefstal op politiekantoor: “Hij zag het gevaar niet. Hij werd voortgestuwd door de kick om te stelen bij de politie”

MechelenBart D. (28) uit Willebroek heeft zich vandaag moeten verantwoorden een reeks diefstallen op het politiekantoor van Mechelen. Hij ging ervandoor met pepperspray, handboeien en een set armbanden met het politielogo, maar ook met een kogelwerende vest. Buiten die vest werden de diefstallen niet betwist. Hijzelf vroeg een straf met probatie-uitstel. 

 1. Dertiger moet ex-werkgever iets meer dan 9.000 euro aan schadevergoeding

  Dertiger moet ex-werkgever iets meer dan 9.000 euro aan schadever­goe­ding

  De rechter heeft een 36-jarige Mechelaar schuldig bevonden aan oplichting. Hij manipuleerde en wiste camerabeelden om vervolgens voor enkele tienduizenden euro’s aan materiaal te stelen bij zijn werkgever. De dertiger betwistte de feiten. Nochtans werden er bij een huiszoeking enkele vrachtwagens gevonden met de bedrijfsgoederen. Het ging naar eigen om een vergissing. Hij nam de goederen enkel mee omdat ze van hem waren. Het parket vorderde een celstraf van 4 jaar effectief. Na beraad ging de rechter daar niet op in. Ze veroordeelde hem wel tot een celstraf van 2 jaar. Aan zijn voormalige werkgevers moet hij een schadevergoeding betalen van iets meer dan 9.000 euro.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen