MECHELEN - Op de E19 in Mechelen-Noord moest een autobestuurster worden bevrijd door de brandweer na een ongeval.
Volledig scherm
MECHELEN - Op de E19 in Mechelen-Noord moest een autobestuurster worden bevrijd door de brandweer na een ongeval. © Tim Van der Zeypen

Twee gewonden bij verkeersongeval op afrit Mechelen-Noord

MechelenBij een verkeersongeval op de E19 richting Brussel ter hoogte van de afrit Mechelen-Noord zijn vrijdagnamiddag vier auto’s tegen elkaar gebotst. Vermoedelijk gaat het om een kop-staartaanrijding.

 1. Rechtbank buigt zich opnieuw over bende die valse vuilniszakken verkocht: “Politionele tussenkomsten in eerder dossier konden sommigen blijkbaar niet op andere gedachten brengen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Rechtbank buigt zich opnieuw over bende die valse vuilniszak­ken verkocht: “Politione­le tussenkom­sten in eerder dossier konden sommigen blijkbaar niet op andere gedachten brengen”

  Twee leden van een 9-koppige criminele bende, die twee jaar geleden nog werden veroordeeld voor het aanmaken en verkopen van vervalste vuilniszakken, riskeren een bijkomende celstraf van 2 jaar effectief. Het duo stond donderdag, samen met 7 anderen opnieuw terecht voor exact dezelfde feiten. Deze keer kochten ze zakken aan van de steden Mechelen en Antwerpen en distribueerden ze deze vervolgens via lokale kruidenierswinkels.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Start en aankomst Kadoddertocht op site van veiling BelOrta: “Hier meer mogelijkheden dan aan de Fortsesteenweg”
  Sint-Katelijne-Waver

  Start en aankomst Kadodder­tocht op site van veiling BelOrta: “Hier meer mogelijkhe­den dan aan de Fortse­steen­weg”

  Wandelclub WSV De Kadodders wijkt dit jaar voor de 25ste editie van de herfstwandeling Kadoddertocht uit naar de site van groenten- en fruitveiling BelOrta in Sint-Katelijne-Waver. Op zondag 31 oktober zijn wandelaars er vanaf 8 uur welkom om zich aan een wandeling van 6, 8, 10 15 of 22 kilometer te wagen. “We zijn erg tevreden dat we met BelOrta een partner hebben gevonden voor ons wandelevenement. De site van de veiling biedt ons meer mogelijkheden dan onze voormalige start- en aankomstplaats aan de Fortsesteenweg. Zo hebben we aan de veiling veel meer parkeerplaatsen. In de buurt van BelOrta zijn er ook heel wat bossen, die mee in het traject werden opgenomen. Het kortste traject is rolstoelvriendelijk. In Onze-Lieve-Vrouw-Waver voorzien we een tussenstop”, vertelt Jan De Koninck, voorzitter van WSV De Kadodders. De club verwacht bij goed weer zo’n 2.000 deelnemers. Het inschrijvingsgeld bedraagt 1,5 euro.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.