MECHELEN - In het stadhuis van Mechelen werd het 150-jarige jubileum gevierd van Toneelvereniging De Dijlezonen.
Volledig scherm
MECHELEN - In het stadhuis van Mechelen werd het 150-jarige jubileum gevierd van Toneelvereniging De Dijlezonen. © Marc Aerts

Toneelvereniging De Dijlezonen bestaat 150 jaar: “Maar het jubileumfeest is ook meteen een afscheidsfeest”

MechelenNa anderhalve eeuw is het doek voor één van de oudste toneelverenigingen in Mechelen finaal gevallen. Maar eerst werd het huidige bestuur van De Dijlezonen wel nog ontvangen op het stadhuis voor een jubileumfeest. Want dit jaar bestond de vereniging maar liefst 150 jaar.

 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperiode?”
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver/Mechelen

  Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperi­o­de?”

  Een open brief van Maxim Jeurissen (17) uit Sint-Katelijne-Waver heeft de aandacht getrokken van de Vlaamse Scholierenkoepel. Maxim schreef een opiniestuk over de zin en onzin van examens. “Er wordt te veel druk gelegd op die paar weken in december en juni”, vindt de jongeman. De Vlaamse Scholierenkoepel zou Maxim graag betrekken bij overlegmomenten.