Silke Massant, Lieve Du Bin, Jordy Dietens en Geert Van de Walle zijn aan het opruimen op de scene van Ik Dien.
Volledig scherm
PREMIUM
Silke Massant, Lieve Du Bin, Jordy Dietens en Geert Van de Walle zijn aan het opruimen op de scene van Ik Dien. © Wannes Vansina

Toneelgezelschap ‘Ik Dien’ moet theater ontruimen: “In deze zaal zoveel plezier en drama’s meegemaakt”

Muizen“Met een dieptriestig gevoel.” Het was niet van harte dat Geert Van de Walle vrijdag de vroegere parochiezaal van Muizen begon te ontruimen samen met een aantal Ik Dien-collega’s. Ze moeten er weg van het bisdom en dat doet pijn. De zaal in de Sint-Albertusstraat was sinds de oprichting in 1928 het thuis van het toneelgezelschap, dat nu noodgedwongen de parochie moet verlaten op zoek naar een nieuw onderkomen.

 1. Mechelse huwelijksjubilarissen in de bloemetjes gezet door burgemeester
  Mechelen

  Mechelse huwelijks­ju­bi­la­ris­sen in de bloemetjes gezet door burgemees­ter

  De Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) heeft twintig echtparen in de bloemetjes gezet. Hij deed dat naar aanleiding van hun huwelijksjubileum. Alle jubilarissen trouwden destijds in de maand mei. Voor vier echtparen ging het om hun briljanten huwelijk (65 jaar), acht andere echtparen vierden dan weer hun diamanten huwelijk (60). De overige acht echtparen tot sloten gaven elkaar dan weer 50 jaar geleden hun ja-woord.
 2. FJC start lotgenotengroep voor mannelijke slachtoffers partnergeweld: “De politie-inspectrice zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”
  PREMIUM
  Mechelen

  FJC start lotgenoten­groep voor mannelijke slachtof­fers partnerge­weld: “De politie-inspectri­ce zei: ‘U bent de man dus u bent de dader’”

  “De politie-inspectrice zei: ‘Geef nu maar toe. U bent de man dus u bent de dader’. Het gaf mijn ex carte blanche voor nog meer geweld.” Een slachtoffer van partnergeweld getuigt over de muur van ongeloof waar hij als man op botste toen hij om hulp zocht en hij is lang niet alleen. Volgens cijfers wordt een man op vijf het slachtoffer van partnergeweld, maar ze worden heel vaak niet geloofd. FJC Mechelen wil het taboe doorbreken en richtte een lotgenotengroep op. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir kwam maandag luisteren.