Imelda Van Eyken van Vzw Sjarabang maakte een eigen versie van een werk van Floris Jespers
Volledig scherm
Imelda Van Eyken van Vzw Sjarabang maakte een eigen versie van een werk van Floris Jespers © David Legreve

“Tof om in een echt museum te hangen!”: kunstenaars Sjarabang exposeren in Het Kunstuur

MechelenHet Kunstuur in Mechelen heeft maandag een reeks werken aan de lopende tentoonstelling toegevoegd. Het gaat om kopieën die leden van Sjarabang maakten.

 1. Racing Mechelen trekt na woelige voorbereidingsweek naar Schaarbeek voor bekerduel: “De wedstrijdmentaliteit moet beter”
  Voetbal derde nationale B

  Racing Mechelen trekt na woelige voorberei­dings­week naar Schaarbeek voor bekerduel: “De wedstrijd­men­ta­li­teit moet beter”

  De coach in quarantaine en nederlagen tegen tweedeprovincialer KGR Katelijne (2-1) en derdeamateurklasser Sint-Niklaas (3-2), dat is de eerste volledige voorbereidingsweek van Racing Mechelen in een notendop. Heel zwart-wit gesteld natuurlijk en dus analyseert trainer Dave De Herdt ook vanop afstand de prestaties met een nuchtere blik in aanloop naar het bekerduel met eersteprovincialer FC Schaerbeek zaterdagavond.
 2. “Geen tijd meer, ongewenst gedrag of een verhuis”: Dierenbescherming Mechelen heeft dezer dagen de handen vol met opvang van dieren
  Mechelen

  “Geen tijd meer, ongewenst gedrag of een verhuis”: Dierenbe­scher­ming Mechelen heeft dezer dagen de handen vol met opvang van dieren

  “Voor elke hond die er vertrekt komen er twee binnen.” Bij de vzw Dierenbescherming Mechelen krijgt men dezer dagen een massa aan honden en kittens binnen. Voor afstand van honden is er zelfs een volle wachtlijst. Er zitten ook meer dan 100 kittens verdeeld over de opvanggezinnen. Een deel van de 111 cane corso’s die eind mei werden opgevangen in Mechelen vond ondertussen een nieuwe thuis.