Op vijf plaatsen in Mechelen werden met middelen van de projectoproep ‘Sporten en Bewegen in de Publieke Ruimte’ beweegtoestellen geplaatst. Sportschepen Abdrahman Labsir in actie.
Volledig scherm
Op vijf plaatsen in Mechelen werden met middelen van de projectoproep ‘Sporten en Bewegen in de Publieke Ruimte’ beweegtoestellen geplaatst. Sportschepen Abdrahman Labsir in actie. © Stad Mechelen

Toestellen moeten Mechelaars meer doen bewegen

MechelenStad Mechelen wil met een beweegroute ‘Urban Fit’ haar inwoners ertoe aanzetten om meer te sporten en te bewegen.

 1. Matisse Bergiers is pechvogel bij Rupel Boom, dat nipt met 3-2 verliest bij Dessel Sport: “Er zat veel meer in”
  Voetbal eerste nationale

  Matisse Bergiers is pechvogel bij Rupel Boom, dat nipt met 3-2 verliest bij Dessel Sport: “Er zat veel meer in”

  Rupel Boom trok met vertrouwen en een open vizier naar Dessel. Dat lef leverde de Steenbakkers een verdiende voorsprong op, maar op slag van rust slikten de bezoekers een ongelukkige gelijkmaker nadat een voorzet van Versmissen via de knie van Matisse Bergiers voorbij een kansloze Nolle in doel draaide. Meteen na de pauze sloeg de thuisploeg twee keer op korte tijd toe met twee mooie goals en kwam de 3-2-aansluitingstreffer te laat.
 2. IVAREM past ophaaldagen in Heffen, Leest en Hombeek aan: “Een aantal ophalers zitten in quarantaine”
  Leest/Hombeek/Heffen

  IVAREM past ophaalda­gen in Heffen, Leest en Hombeek aan: “Een aantal ophalers zitten in quarantai­ne”

  Door het uitvallen van een aantal afvalophalers verschuift de ophaaldag in Heffen, Hombeek en Leest voor de rest van december 2021 van maandag naar dinsdag. De bewoners van alle getroffen straten ontvangen op maandag 6 december een persoonlijke brief met een aangepaste ophaalkalender. “Deze week vielen een aantal ophalers uit die in quarantaine moesten na besmetting met het coronavirus of door een risicocontact. Deze uitval van medewerkers zorgt ervoor dat de ophaaldag in Heffen, Hombeek en Leest voor de rest van december verschuift van maandag naar dinsdag. Alleen zo kunnen we garanderen dat we iedereen zijn huisvuil kunnen ophalen. Bied je huisvuil vanaf de week van 6 december dus op dinsdag aan in plaats van maandag. Concreet wil dat zeggen dat de eerstvolgende huisvuilophaling in Heffen, Hombeek en Leest doorgaat op dinsdag 7 december. De ophaling van PMD en papier/karton blijft wel gewoon op maandag 6 december doorgaan”, benadrukt IVAREM-woordvoerder Filip Van Assche. IVAREM raadt burgers aan om de Recycle App of IVAREM app te downloaden. Zo zijn burgers steeds op de hoogte van de correcte ophaaldag voor hun afvalsoorten.