Het eenrichting maken van de Vesten begint op de Zandpoortvest.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eenrichting maken van de Vesten begint op de Zandpoortvest. © David Legreve

Tijdelijke herinrichting Vesten start op 1 augustus met Zandpoortvest

MechelenMinder dan een maand na de opening van de Tangent starten stad Mechelen en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het eenrichting maken van de Vesten. Donderdag maakte de stad de concrete fasering bekend. De werkzaamheden starten op 1 augustus op de Zandpoortvest en schuiven zo stelselmatig op. Tegen het einde van het jaar moet de volledige ring tijdelijk zijn heringericht, een jaar later start de definitieve vernieuwing.

 1. Duo schuldig aan resem diefstallen en inbraken
  Mechelen

  Duo schuldig aan resem diefstal­len en inbraken

  Twee jongeren zijn door de rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan een resem diefstallen en inbraken. Deze dateren van eerder dit jaar. In mei werden de twee opgepakt. Toen werden ze op heterdaad betrapt bij een inbraak in een personenwagen in Mechelen. Op basis van camerabeelden kon de politie één van de mannen linken aan een hele resem feiten. Zo werd hij herkend bij een inbraak in Zemst en bij drie diefstallen aan het station van Mechelen. Hij ging er toen vandoor met een fietszadel, een fiets en een moutainbike. Hij kreeg van de rechter een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 1.600 euro met uitstel opgelegd. Zijn kompaan werd tot slot veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden effectief.
 2. Van juwelen en handtassen van eigen bodem tot een boottocht op de Dijle: 7 leuke cadeautips en activiteiten voor Moederdag in de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van juwelen en handtassen van eigen bodem tot een boottocht op de Dijle: 7 leuke cadeautips en activitei­ten voor Moederdag in de regio Mechelen

  Het is bijna 15 augustus en dat betekent in de provincie Antwerpen dat Moederdag bijna voor de deur staat. De ideale gelegenheid om jouw moeder nog eens te verrassen. Nog geen inspiratie? Dan helpen wij je graag een handje! Wij hebben alvast 7 cadeaus en activiteiten opgelijst waar je haar ongetwijfeld heel blij mee zal maken. Van juwelen en handtassen van eigen bodem in Lier tot een boottocht op de Dijle in Mechelen: met deze tips zet jij je mama extra in de bloemetjes.