MECHELEN Jongeren stappen op de trein om naar de klimaatbetoging te gaan.
Volledig scherm
MECHELEN Jongeren stappen op de trein om naar de klimaatbetoging te gaan. © David Legreve

Tientallen scholieren trekken naar klimaatmars

Tientallen scholieren hebben deze ochtend in het station in Mechelen de trein genomen naar Brussel om er deel te nemen aan de klimaatmars. De scholen staan veelal achter hun engagement, maar beschouwen hun deelname desalniettemin als spijbelen, al blijven sancties wel uit. Het houdt de leerlingen niet tegen. “Het klimaat is te belangrijk.”

2 reacties

 • Rune De Wachter

  3 jaar geleden
  Fijn om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor het klimaat
 • Guy Dupont

  3 jaar geleden
  Even leuk gaan spijbelen..., de meeste weten zelfs niet waar het over gaat en zijn gewoon meelopers. Dat Directies van scholen dit toelaten en zelfs instemmen begrijp ik gewoon niet. Kinderen horen op school tijdens de lessen. Enfin, en morgenvroeg terug afgezet aan de school door mama of papa met de SUV.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.