MECHELEN - De Leermarkt in het Mechelse stadscentrum.
Volledig scherm
MECHELEN - De Leermarkt in het Mechelse stadscentrum. © Tim Van der Zeypen

Tiener krijgt 2 jaar met uitstel nadat hij oudere vriendin (44) in hals steekt met sleutelbos

MechelenDe rechtbank in Mechelen heeft een 18-jarige jongeman veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar waarvan een deel met uitstel. De tiener werd schuldig bevonden aan poging doodslag op zijn oudere vriendin (44). Hij stak haar in de hals met een sleutelbos.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Jongeman (19) wil mildere straf na veroordeling voor bezit van drugs
  Mechelen

  Jongeman (19) wil mildere straf na veroorde­ling voor bezit van drugs

  Een 19-jarige jongeman uit Wilrijk is maandag enige mildheid komen vragen aan de rechter in Mechelen. De tiener had verzet aangetekend tegen een vonnis van afgelopen zomer dat hem veroordeelde tot een celstraf van 4 maanden effectief. Hij werd toen bij verstek schuldig bevonden aan het bezit van drugs. In 2020 werd er bij hem twaalf gram cannabis gevonden. De verdediging betwistte de feiten niet, maar vroeg een gunst van de opschorting. “Hij heeft geen verslavingsproblematiek en is nog een jonge kerel”, zei Boris Reynaerts, de advocaat van de 19-jarige. “Die opgelegde celstraf destijds heeft hem doen schrikken.” Het parket vond die opschorting te mild, zij suggereerden om hem voor het bezit van drugs te veroordelen tot een straf met uitstel gekoppeld aan voorwaarden.